Κινητοποίηση για τις αστικές συγκοινωνίες



Κινητοποίηση στην είσοδο του ΟΣΕ, διεκδικώντας σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς αστικές συγκοινωνίες διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στις 5 μ.μ.

Οπως καταγγέλλει, «αποδείχθηκε ότι ούτε ο μετοχοποιημένος ΟΑΣΘ αλλά ούτε και ο σημερινός κρατικός δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της μετακίνησης μας, με το κόστος αυτής που είναι πολύ υψηλό, με την ασφάλεια και γενικότερα την κάλυψη αυτής της βασικής μας ανάγκης».

Το Σωματείο απαιτεί: Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό, κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία. Συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων. Συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες, με αύξηση των δρομολογίων από τις συνοικίες προς τους σταθμούς που κατευθύνονται προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου και σημεία που εργάζονται μαζικά οι εργαζόμενοι. Κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός