Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ



Τους εκατοντάδες εργαζόμενους που στήριξαν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές που έγιναν στις 17 Απρίλη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων και αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας χαιρετίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

«Η ενίσχυση της ΔΑΣ ΟΤΑ, η ανάδειξή της σε 1η δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για σωματεία ζωντανά, με πλούσια δράση, είναι ένα βήμα για να ενισχυθεί η γραμμή πάλης που βάζει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Το αποτέλεσμα μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, αλλά μας γεμίζει και νέα καθήκοντα για τη συνέχεια», σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα για το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 537 άτομα (από 544). Τα έγκυρα ήταν 512 (από 511) και τα άκυρα – λευκά 25 (από 33).

Η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε 305 ψήφους και 8 έδρες (από 186 ψήφους και 5 έδρες). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» έλαβε 207 ψήφους και 5 έδρες. (Φέτος στη «Δημοκρατική Συνεργασία» συμμετείχαν και οι παρατάξεις «Αγωνιστική Δημοκρατική Κίνηση» και «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση». Στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει: «Δημοκρατική Συνεργασία»: 159 ψήφους και 4 έδρες, «Αγωνιστική Δημοκρατική Κίνηση»: 75 ψήφους και 2 έδρες και «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση»: 91 ψήφους και 2 έδρες. Σύνολο ψήφων: 325).

Για το ΝΤ Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 426 άτομα (από 485). Τα έγκυρα ήταν 406 (από 452) και τα άκυρα – λευκά 20 (από 33).

Η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε 228 ψήφους και 6 έδρες (από 170 ψήφους και 5 έδρες). Η «Δημοκρατική Συνεργασία» έλαβε 178 ψήφους και 5 έδρες. (Στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει: «Δημοκρατική Συνεργασία»: 121 ψήφους και 3 έδρες, «Αγωνιστική Δημοκρατική Κίνηση»: 75 ψήφους και 2 έδρες και «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση»: 86 ψήφους και 2 έδρες. Σύνολο ψήφων: 282).

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους «σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση και ζωή του Συλλόγου μας, να μπουν και οι ίδιοι μπροστά για όλα όσα έχουμε ανάγκη, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και επίθεση της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα να αφήσουν πίσω τους όσους βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός