Συνεχίζουν την απεργία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΠΑ



Φωτό από την απεργία

Φωτό από την απεργία


Απεργούν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΠΑ, συμπληρώνοντας επτά μέρες απεργίας την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 27 Μάη συνεχίζουν την απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ), μέχρι και το Σάββατο 1 Ιούνη το πρωί.

Από τη Δευτέρα και κάθε απεργιακή μέρα θα γίνονται συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΠΑ (Μαρίνου Αντύπα 92, Νέο Ηράκλειο), στις 9 το πρωί.

Στο πλάι τους, οι απεργοί έχουν από την πρώτη στιγμή το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορίνθου, που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα τους και αναδεικνύει την ανάγκη συνέχισής του.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και ενώ τμήμα της ΔΕΠΑ οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, την οποία προώθησε νομοθετικά και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικούν απευθείας εργασιακή σχέση στην επιχείρηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Συνεχίζοντας τον αγώνα τους, απαντούν ταυτόχρονα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που προσχηματικά δηλώνει ότι αποδέχεται το αίτημά τους, αλλά στην πράξη, μαζί με τη διορισμένη, από την ίδια, διοίκηση της ΔΕΠΑ, προσπαθούν να σταματήσουν την απεργία με διάφορες μεθοδεύσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ τονίζει ότι από τις πολύωρες συζητήσεις «της διοίκησης της ΔΕΠΑ με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, καμία πειστική απάντηση και εχέγγυο δεν δόθηκε για την άμεση ένταξη των εργαζομένων στον όμιλο (…). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, με πλήρη και ισότιμα δικαιώματα και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον. Η εργολαβοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και είναι 75%. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στην αεριοκίνηση εργάζονται 35 άτομα και η ΔΕΠΑ εμφανίζει ως μόνιμο προσωπικό 1 άτομο, τον διευθυντή». Ακόμα τονίζει «πως δεν ικανοποιείται όχι μόνο το κεντρικό, αλλά ούτε ένα από τα επί μέρους 6 αιτήματα που παρουσίασε εγγράφως στη ΔΕΠΑ, όπως αποφασίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Και την Παρασκευή 24 Μάη, πέμπτη μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΠΑ στο Νέο Ηράκλειο, ενώ συνεχίστηκαν και οι κινητοποιήσεις στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ) σε άνω Λιόσια και Ανθούσα, οι οποίοι μένουν κλειστοί. Την απεργοσπαστική τακτική της διοίκησης της ΔΕΠΑ σιγοντάρει η διοίκηση της ΟΣΥ (μπλε λεωφορεία), επιχειρώντας να εφοδιάσει λεωφορεία με φυσικό αέριο από ιδιώτη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός