«ΣΙΔΕΝΟΡ» Νέα κινητοποίηση στην πύλη του εργοστασίου ενάντια στη διαθεσιμότητα που τέθηκαν (ΦΩΤΟ)



Με καθημερινές κινητοποιήσεις στην πύλη του εργοστασίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, που από από την Τρίτη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για δύο βδομάδες.

Η εργοδοσία με νέο εξώδικο που έστειλε προς τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, απειλεί με διεύρυνση του διαστήματος διαθεσιμότητας αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι ενοχλείται από την αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα των εργαζομένων, από συναδέλφους τους άλλων κλάδων και γι’ αυτό ακολουθεί και την τακτική της συκοφαντίας ισχυριζόμενη ότι ο αγώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη βδομάδα, «καθοδηγείται» από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση.

Η νέα τρομοκρατική κλιμάκωση έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα τους, με εξώδικα που έστειλε μέσω των θυγατρικών της ΕΡΛΙΚΟΝ και ΑΕΙΦΟΡΟΣ, απειλώντας τα μέλη της διοίκησης ότι θα κινήσει διαδικασίες εναντίον τους, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από την «παρεμπόδιση λειτουργίας της πύλης του εργοστάσιου».

Απέναντι και στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, οι εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω από την απαίτησή τους για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά οι ταξικές δυνάμεις, μέρα και νύχτα, σε κάθε βήμα της μάχης που δίνουν απέναντι στην εργοδοτική επίθεση.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός