ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ: Διεκδίκησαν αγωνιστικά την κάλυψη των ελλείψεων στο νοσοκομείο



Από τη συγκέντρωση «fm 100»

Από τη συγκέντρωση «fm 100»


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα σωματεία της Λήμνου για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου, του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

Μετά τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε στο εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στο Νοσοκομείο Λήμνου, καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που ακολουθούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί συναποφασίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, στη λειτουργία των νοσοκομείων με όρους επιχειρήσεων, στο σπρώξιμο των ασθενών στις ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας, αν έχουν βέβαια να πληρώσουν, πέρα από τη φοροληστεία και τα χαράτσια που υφίστανται συνεχώς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τραγικές ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο του νησιού μας, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις υπουργών, κυβερνητικών παραγόντων και υποψήφιων βουλευτών ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο σήμερα είναι καλύτερη από πριν.

Απαιτούμε:

Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με το μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων Οργανισμός λειτουργίας του.

Νέο Οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

Κάλυψη του νοσοκομείου με τον απαραίτητο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός