Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή



Την «απαράδεκτα προκλητική, αναίτια και εκδικητική απόλυση» του Mάρκου Ονταμπασίδη, προέδρου του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών από την επιχείρηση «ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ», καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτα προκλητική, αναίτια και εκδικητική απόλυση του Ονταμπασίδη Mάρκου Προέδρου του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών την Τετάρτη 31/07, από την επιχείρηση «ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ».

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία ανακοίνωσε τη «λήξη της συνεργασίας» στο συνάδελφο λίγες ώρες μετά από την πρωτοπόρα στάση του να αρνηθεί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρίας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας της. Σχέδιο που πατάει πάνω στην εντατικοποίηση της δουλειάς, και στην καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία του ΔΡΟΜΕΑ ΑΒΕΕΑ θέλει να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο που κανένας να μην σηκώνει κεφάλι απέναντι στην ακόμα χειρότερη επίθεση που ετοιμάζει, για να μπορεί να διασφαλίσει ακόμα περισσότερα κέρδη. 

Αξιοποιεί μάλιστα και τους νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ περί δοκιμαστικού χρόνου ώστε να μη δικαιούνται οι εργαζόμενοι ούτε την ελάχιστη αποζημίωση, αφού ο συνάδελφος απολύθηκε τρεις μόλις ημέρες πριν συμπληρώσει ένα χρόνο εργασίας.

Η συγκεκριμένη απόλυση όπως και άλλες στο παρελθόν έρχεται να γκρεμίσει τα όσα μας παρουσίαζαν προεκλογικά τα τοπικά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ, όπου μας μιλούσαν για μια επιχείρηση «πρότυπο» για όλη τη χώρα και την ανάπτυξη τους.

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία διαφημίζουν τις άριστες εργασιακές σχέσεις και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Στερούν το δικαίωμα στη δουλειά σε όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Άλλωστε αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα είναι ο συνάδελφος Μάρκος, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρία τα κέρδη της. Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Τα Σωματεία μας αλλά και όλες οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέρφου μας. Να αγωνιστούμε για την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάτω από την ίδια στέγη υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία ο κόσμος της κερδοφορίας τους που πατάει πάνω στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα. Και από την άλλη εμείς που παράγουμε όλων αυτόν τον πλούτο καθημερινά και παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτές τις συνθήκες. Αποδεικνύεται ξανά πως το χάσμα ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους είναι αγεφύρωτο.

Όλοι στον αγώνα! Κανένας μόνος του!

Το κλίμα τρομοκρατίας και η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός