Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων οδηγών στις οδικές μεταφορές της ΠορτογαλίαςΤην επιβολή πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων – οδηγών στις οδικές μεταφορές της Πορτογαλίας από την πορτογαλική κυβέρνηση, καθώς και τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων ως απεργοσπαστικό μηχανισμό καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στην καταγγελία του σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι οδηγοί βυτιοφόρων και φορτηγών της Πορτογαλίας βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και ουσιαστικές αυξήσεις στο βασικό μισθό που σήμερα είναι 630 ευρώ. Η πορτογαλική κυβέρνηση, στηρίζοντας απευθείας τους εργοδότες, προχώρησε στην επιβολή πολιτικής επιστράτευσης -civil requisition- για να χτυπήσει την απεργία και τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Σε όλη την Ευρώπη, επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ και κυβερνήσεις επιτίθενται στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργατών. Επιχειρούν να υπονομεύσουν και να απαγορεύσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Στόχος τους είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, το τσάκισμα των εργατικών διεκδικήσεων, της αντίστασης και των αγώνων των εργαζομένων, η επιβολή σιγής νεκροταφείου και μιας σύγχρονης σκλαβιάς στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή οι εργαζόμενοι έχουμε το όπλο της αλληλεγγύης, της ταξικής, συλλογικής οργάνωσης και δράσης.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την επίθεση ενάντια στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις και εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις οδικές μεταφορές της Πορτογαλίας».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 582143Συνολικές αναγνώσεις:
  • 26Αναγνώσεις σήμερα:
  • 277704Συνολικοί επισκέπτες:
  • 24Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ