ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: «Χορός με τη σκιά μου»



Η τρίτη χρονιά του Κύκλου «Μάνος Χατζιδάκις» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει με μια παραγωγή του Μπαλέτου της Λυρικής. Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Χατζιδάκι -«Ο κύκλος του CNS», «Ο καπετάν Μιχάλης», «Το καταραμένο φίδι», «Το χαμόγελο της Τζοκόντας»- χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο «Χορός με τη σκιά μου».

Η παράσταση θα ανέβει από τις 9 Νοέμβρη και για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, στις 10, 16, 17 και 24 Νοέμβρη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Στ. Νιάρχος», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Κωνσταντίνος Ρήγος δημιουργεί μια παράσταση χορού πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Σύμφωνα με τη σύλληψη της ιδέας, οι καρποί της δημιουργικής σποράς του Μ. Χατζιδάκι μπορούν να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Έτσι, ο Κ. Ρήγος θα περιηγηθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του χατζιδακικού έργου, εντάσσοντας ισάριθμα έργα σε μια σπονδυλωτή παράσταση. Στον κόσμο που δημιουργεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος, κάθε σημείο του ορίζοντα είναι κι ένα δωμάτιο, κάθε κατεύθυνση του ορίζοντα περικλείεται σε έναν εσωτερικό χώρο, όπου ο χορός γίνεται ένα με τη μουσική.

Συμμετέχουν οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης, ο βαρύτονος της ΕΛΣ Διονύσης Σούρμπης και μουσικό σύνολο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός