Κινητοποίηση ενάντια στις 5 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στη «ΣΕΛΟΝΤΑ»



Κινητοποίηση διοργάνωσε το Σάββατο 26 Οκτώβρη το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας στη μονάδα της Νέας Επιδαύρου της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ» μετά από απόφαση του ΔΣ, ενάντια στις 5 απολύσεις που ανακοίνωσε η εργοδοσία. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο για την κινητοποίηση αναφέρει:

«Μετά από συνάντηση του Συνδικάτου με τον διευθυντή της μονάδας προκειμένου να ανακληθούν οι άδικες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των πέντε απολυμένων συναδέλφων μας, η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας εξώθησε στον αποκλεισμό του συσκευαστηρίου από τους εργαζόμενους για περίπου 3 ώρες.

Αυτό είναι μια πρώτη απάντηση στις ορέξεις των εργοδοτών που νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα είναι μια ζωή έρμαια στη δική τους αυθαιρεσία. Δεν θα φοβηθούμε από την παρουσία της Αστυνομίας που κάλεσε η εργοδοσία!

Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζικά, μαχητικά, ταξικά!

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του ομίλου «ΣΕΛΟΝΤΑ», στην Αργολίδα και σε όλη χώρα, να ακούσουν τι τους λέει η συνείδησή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Ο αγώνας για να γυρίσουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά είναι και δικός τους αγώνας.

Με μοναδικά μας όπλα την ταξική αλληλεγγύη και την απεργία διαλέγουμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας. Υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι συνάδελφοί μας. Νικάμε το φόβο, τους εκβιασμούς και τις απειλές. Σπάμε στην πράξη την τρομοκρατία!

Χρειάζεται να πάρουμε δραστικά μέτρα, να οργανωθούμε μαζικά στο κλαδικό συνδικάτο, να κατέβουμε σε απεργία. Μην μπούμε για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι.

Εμείς έχουμε τη δύναμη αρκεί να το καταλάβουμε! Η επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας θα είναι νίκη όλων μας!!

Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός