ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»: Κινητοποιήσεις στις 7 και στις 14 Νοέμβρη για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Σε στάση Εργασίας (8 π.μ. – 10 π.μ.) όλων των εργαζομένων του «Θριάσιου» και σε συγκέντρωση στις 8 π.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου, την Πέμπτη 7 Νοέμβρη καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», διεκδικώντας:

Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 13 γιατρών στα ΤΕΠ.
Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο «ΘΡΙΑΣΙΟ» και να τροποποιηθεί ο Οργανισμός για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Να σταματήσουν οι μετακινήσεις νοσηλευτών και βοηθών θαλάμου από κλινική σε κλινική. Να καλύπτονται τα ΤΕΠ, χειρουργεία και η «κίνηση» με επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων σε όλες τις βάρδιες.
Να αναβαθμισθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση του νοσοκομείου.
Παράλληλα, το Σωματείο «συνεχίζοντας τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη», προχωρά την Πέμπτη 14 Νοέμβρη σε στάση εργασίας (8 π.μ. – 1 μ.μ.) και σε συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, είναι κενές πάνω από 120 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτών και βοηθών θαλάμου, ενώ τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας τραυματιοφορέας καλύπτει την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου.

Διατηρείται η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των ειδικευομένων και η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 14 επικουρικοί γιατροί, που η σύμβασή τους λήγει μέχρι τέλος 2019, ενώ στο 1ο εξάμηνο 2020 λήγει η σύμβαση επιπλέον 24 επικουρικών γιατρών.

Παραμένουν κενές 6 οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών και οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω της σχεδιαζόμενης λειτουργίας αγγειογράφου και δεύτερου αξονικού τομογράφου.

Στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων και οι ελλείψεις στα αντίστοιχα τμήματα καλύπτονται προσωρινά με εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικούς και πρακτικάριους.

Στην πρόσφατη συνάντηση (23 Οκτωβρίου) ο υφυπουργός Υγείας απέρριψε τα αιτήματά μας για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι απολύσεις συμβασιούχων και αρνήθηκε να αποσύρει την εγκύκλιό του που ανοίγει τον δρόμο για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών.

Κυρίως, όμως, ο υφυπουργός αρνήθηκε να καταδικάσει τις προτάσεις της φιλοκυβερνητικής ηγεσίας του ΠΙΣ για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων κλπ. και επιβεβαίωσε ότι θα επεκταθούν «οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα» και η «αγορά» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Πέμπτη 14 Νοέμβρη

Στάση Εργασίας (8 π.μ. – 1 μ.μ.) Συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ

Για να έχει όμως προοπτική ο αγώνας μας, χρειάζεται να βασίζεται στην κοινή δράση ενάντια στην πηγή των προβλημάτων μας που είναι η στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων για την επέκταση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός