Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αναστέλλονται κάθε φορά που βγαίνουν παράνομες«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αναστέλλονται κάθε φορά που βγαίνουν παράνομες», τονίζει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, μετά τη νέα αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες. Η προσφυγή στα δικαστήρια έγινε από τις διοικήσεις της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις κινητοποιήσεις που θα ξεκίναγαν από την Τρίτη 5 Νοέμβρη με στάσεις εργασίας, καθώς και τις 24ωρες απεργίες για τις 7/11/2019 και 12/11/2019.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μονοπώλιο της TRENITALIA (ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ) «παίρνει αέρα» από το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα της ΝΔ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και επιφέρει για λογαριασμό του κεφαλαίου συντριπτικό πλήγμα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και νέα αντεργατικά μέτρα.

Αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τα παρελκόμενά τους στέλνοντας τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά στα Δικαστήρια, επειδή διεκδικούν ΣΣΕ, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Δεν θέλει να διαπραγματεύεται με την ΠΟΣ για κλαδική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις σιδηροδρομικές μεταφορές, αλλά με επιχειρησιακά Σωματεία και με ενώσεις προσωπικού. Η απόφαση του Δικαστηρίου, ως συνήθως, έκρινε πάλι τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες.

Η προσπάθεια απαξίωσης και μείωσης της αξίας και του ρόλου που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να παίξει ένα δευτεροβάθμιο όργανο όπως είναι η ΠΟΣ δείχνει πώς ο κάθε εργοδότης το αξιοποιεί.

Είναι πλέον καθαρό σε όλους τους Σιδηροδρομικούς ποιο ρόλο παίζουν και τι εξυπηρετούν όλοι εκείνοι που ο εργοδότης τους έχει επιλέξει να είναι το δεξί του χέρι.

Οι «κολαούζοι» της εργοδοσίας (γνωστοί είναι) απρόκλητα υπερασπίζονται με θέρμη την ένταση της επιθετικότητάς της, φροντίζοντας και οι δύο να παραδώσουν δέσμιους τους εργαζόμενους στην εκμετάλλευσή της.

Τα Σωματεία και η ΠΟΣ να πάρουν τις ευθύνες τους. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αναστέλλονται κάθε φορά που βγαίνουν παράνομες. Από την ίδια την πλευρά πλέον των εργαζομένων αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στα Σωματεία και την ΠΟΣ και η ανάγκη οι ίδιοι να μπουν μπροστά και με Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων της ΔΕΣΚ-Σ που με συνέπεια αγωνίζονται:

Για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Για μετατροπή όλων των 6μηνων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την κάλυψή τους από την ίδια ΣΣΕ με τους ίδιους όρους.

Για πρόσληψη στην ΕΕΣΣΤΥ όλων των μαθητών που τελείωσαν τη σχολή και ένταξή τους στη ΣΣΕ με τους ίδιους όρους.

Για εξίσωση των δικαιωμάτων των νεότερων σε εργασιακό βίο εργαζομένων με τα δικαιώματα των παλαιότερων εργαζομένων.

Για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Για 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο.

Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 632756Συνολικές αναγνώσεις:
  • 277Αναγνώσεις σήμερα:
  • 298496Συνολικοί επισκέπτες:
  • 138Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ