ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ: Από έκρηξη δεξαμενής ο θάνατος εργάτη – Επανειλημμένες οι καταγγελίες από το Συνδικάτο Μετάλλου (ΦΩΤΟ)



Ακόμα ένα νεκρό θρηνεί η εργατική τάξη της χώρας μας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

Ο 55χρονος Γιώργος Ψαρράς, πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα της Χαλυβουργίας στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, το πρωί της Τετάρτης.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν έγινε έκρηξη – άγνωστο ακόμα πώς και γιατί – στη δεξαμενή όπου οι εργαζόμενοι έριχναν το σιδηρονικέλιο μέσα σε νερό για να βγει το τελικό προϊόν.

Στη ΛΑΡΚΟ βρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, ο οποίος συναντήθηκε και με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι που ήταν στη συγκεκριμένη εργασία ήταν λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» καταγγέλλει στο 902.gr ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Τόνισε ακόμα ότι σε όλους τους χώρους της ΛΑΡΚΟ «επικρατεί σαπίλα παντού» όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων. (Ακούστε εδώ)

«Την βαθιά θλίψη και οργή για τον χαμό ενός ακόμη εργάτη, πατέρα τριών παιδιών στην έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη ΛΑΡΚΟ», εκφράζει το ΠΑΜΕ. Ο εργαζόμενος, τονίζεται στην ανακοίνωση, «έπεσε θύμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που σχεδιάστηκε και υλοποιείται συστηματικά από όλες τις Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με σχέδιο συνεχίζουν την απαξίωση του εργοστασίου, με στόχο το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση του. Έχουν μετατρέψει τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε παγίδα θανάτου.

Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες από το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Φθιώτιδας
Επισημαίνεται ότι το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Μόλις την Τρίτη άλλωστε είχε καταγγείλει ότι «στο σύνολο του εργοστασίου η κατάσταση ως προς την ασφάλεια της εργασίας έχει ξεφύγει σε επίπεδο ρεκόρ».

Ακόμη, σε νέα ανακοίνωσή του την Τετάρτη το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων τονίζει ότι, «δυστυχώς λίγες ώρες μετά την καταγγελία μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η ΛΑΡΚΟ είναι κρεματόριο, επιβεβαιωνόμαστε». «Δεν είναι η κακιά στιγμή. Είναι έγκλημα και οι εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο. Οι κυβερνήσεις ως κύριος μέτοχος της ΛΑΡΚΟ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διοικήσεις την απαξιώνουν καθημερινά για να την εκποιήσουν. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι», προσθέτει το Συνδικάτο.

Εξάλλου, την απαράδεκτη απόφαση του υπηρεσιακού εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας. Οι κατηγορίες αφορούν έξι εργαζόμενους, οι οποίοι στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθούν στον ανακριτή της Λαμίας.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία ως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, ενώ το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλουν Σωματεία εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη στις 5 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του 54χρονου εργαζόμενου που έπεσε θύμα του νέου εγκλήματος.

Την αγανάκτησή της για το νέο εργοδοτικό έγκλημα εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λοκρών.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός