Εκχωρήθηκε και πάλι η καθαριότητα της πόλης σε εργολάβο



Την εκχώρηση για άλλη μία φορά της καθαριότητας των δημοτικών χώρων σε εργολάβο, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝ που έγινε στις 12/11/2019 και για άλλη μία φορά εκχωρήθηκε η καθαριότητα των δημοτικών του χώρων (Βεάκειο, Δημοτικό Θέατρο, κολυμβητήρια, γήπεδα κ.ά.) σε εργολάβο.

Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο δήμο αναφέρει:

«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί από όλες τις δημοτικές αρχές από το 2011 που ξεκίνησε. Όλες τους πρόθυμα εφάρμοσαν τις κεντρικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησαν τις κατευθύνσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Τώρα η πρόθυμη δημοτική αρχή Μώραλη εφαρμόζει άμεσα την τελευταία μορφή των αντεργατικών νόμων, το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου, δίνοντας στους δουλέμπορους λεφτά των δημοτών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους στις πλάτες δημοτών και εργαζομένων, στα σίγουρα και εύκολα.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝ οι δυνάμεις μας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή αυτής της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής καταθέτοντας και συγκεκριμένη πρόταση. Αντί να απολογηθεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης και η Δημοτική Αρχή που στέλνει τους εργαζόμενους στα δουλεμπορικά και τους κρατάει σε ομηρία με κάθε τρόπο, που ανέθεσε σε ιδιώτες για 12 χρόνια τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου μας, είχε το θράσος να στεναχωριέται για το τι θα απογίνει ο καημένος ο δουλέμπορας(!). Ντροπή τους, δεν έχουν τσίπα! Αντί να απολογούνται για τις πολιτικές που εφαρμόζουν πρόθυμα 6 χρόνια τώρα, για το γεγονός ότι αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τη μόνιμη και σταθερή εργασία, επιχειρούν, και με ανακοίνωσή τους, να ζητήσουν και τα ρέστα από τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να αγωνίζονται!

Θα μας βλέπετε μπροστά σας κάθε μέρα! Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δήμου μας, για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καταγγέλλουμε την απουσία της πλειοψηφίας του σωματείου μας («Συνδικαλιστική Ανατροπή») που γνώριζε και δεν αντέδρασε για μία ακόμα φορά».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός