Η μεγαλύτερη νεανική κινηματογραφική γιορτή ανοίγει τις πύλες της



Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Χάλκινα ίχνη ενός ονείρου»

Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Χάλκινα ίχνη ενός ονείρου»


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα διεξαχθεί από τις 30 Νοέμβρη έως τις 7 Δεκέμβρη, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα και σε 15 ακόμα πόλεις.

Ένα Φεστιβάλ που έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, συνδυάζοντας τον ψυχαγωγικό με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στα διάφορα διαγωνιστικά του προγράμματα φέτος θα προβληθούν 86 ταινίες επαγγελματιών σκηνοθετών από 59 χώρες (μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, animation και ντοκιμαντέρ) που έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Ταινίες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, από νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο, αλλά εξίσου απολαυστικές και για τους ενήλικες.

Ταυτόχρονα, στη δημοφιλή Camera Zizanio, ένα ξεχωριστό φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ, θα προβληθούν 239 ταινίες που έχουν γυρίσει παιδιά από 48 χώρες, μόνα τους ή σε σχολεία. Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί ένα πλήθος κινηματογραφικών εργαστηρίων, αφιερωμάτων και παράλληλων δράσεων.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα προβάλει, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, τις βραβευμένες ταινίες του 22ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 19ης Camera Zizanio.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός