ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ Στην «κούρσα» για τα Οσκαρ



Το «1917» του Σ. Μέντες απέσπασε Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες «καλύτερη ταινία - δράμα» και «σκηνοθεσία»

Το «1917» του Σ. Μέντες απέσπασε Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες «καλύτερη ταινία – δράμα» και «σκηνοθεσία»


Από τα αποτελέσματα των Χρυσών Σφαιρών μέχρι τις υποψηφιότητες των πιο «εναλλακτικών» βρετανικών βραβείων BAFTA, αρχίζει και ξεκαθαρίζει η εικόνα για το πώς διαμορφώνεται η «κούρσα» για τα Οσκαρ.

Μεγάλοι κερδισμένοι στις Χρυσές Σφαίρες αναδεικνύονται το «1917» του Σαμ Μέντες στη σκηνοθεσία και στην καλύτερη δραματική ταινία (9 υποψηφιότητες στα BAFTA), το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του αγαπημένου παιδιού της βιομηχανίας, Κουέντιν Ταραντίνο, στις κατηγορίες καλύτερης κωμωδίας – μιούζικαλ, σεναρίου και β’ αντρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ (10 υποψηφιότητες στα BAFTA), αναμενόμενα τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο, που κέρδισαν στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινίας (4 υποψηφιότητες στα BAFTA). Η Ρενέ Ζελβέγκερ με το «Judy» ήταν εξ ορισμού το φαβορί στην κατηγορία α’ γυναικείου ρόλου, ενώ o «Joker» του Τοντ Φίλιπς, που κέρδισε στις κατηγορίες α’ αντρικού ρόλου με τον Χοακίν Φοίνιξ και μουσικής με την Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, παίρνει πλέον την πρωτοκαθεδρία στις υποψηφιότητες των BAFTA, συγκεντρώνοντας 11. Όσο για τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορτσέζε, που έφυγε άπραγος από τις Χρυσές Σφαίρες, ευελπιστεί σε μια καλύτερη τύχη στα βρετανικά βραβεία, συγκεντρώνοντας 10 υποψηφιότητες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός