ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης



Κάλεσμα απάντησης με απεργιακή κινητοποίηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, απευθύνει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, καθώς όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο έκτρωμα του Κατρούγκαλου προχωρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος».

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Με την αρωγή των αστικών ΜΜΕ και με στημένες συνεντεύξεις, αποκρύπτουν τον πραγματικό τους στόχο που είναι το παραπέρα τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοσή της στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η ανταποδοτικότητα είναι στοιχείο ισότητας, ενώ στην πραγματικότητα η Κοινωνική Ασφάλιση μετατρέπεται σε εμπόρευμα, εμπόρευμα που θα τζογάρεται στο χρηματιστήριο, με συνέπεια ενώ οι εισφορές μας θα είναι σταθερές, η ανταποδοτικότητα θα εξαρτάται από την απόδοση του τζόγου. Η πείρα μας από την λειτουργία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας χιλιάδες ασφαλισμένους ξεκρέμαστους, είναι πλέον μεγάλη.

Συνάδελφοι,

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη.

Οι συντάξεις είναι η μία πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής μετά τον εργάσιμο βίο.

Είναι όμως και η προστασία της μητρότητας με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, συνολικά οι παροχές για την Υγεία – Πρόνοια.

Είναι τα φάρμακα, τα εμβόλια και η ασφάλιση των παιδιών μας.

Είναι η προστασία για κάθε εργαζόμενο.

Είναι καθήκον μας να κόψουμε την όρεξη στους μεγάλους επιχειρηματίες της Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών πως θα κάνουν χρυσές δουλειές με το ζεστό χρήμα από τις εισφορές των εργαζομένων.

Είναι αγώνας ζωής για την εργατική τάξη η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε ετοιμότητα και να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Να αγωνιστούμε για ασφαλιστικό σύστημα αποκλειστικά δημόσιο που θα προστατεύει τον εργαζόμενο.

Δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Να πληρώσουν οι εργοδότες και η κυβέρνηση και όχι οι εργαζόμενοι».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός