Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Νέα μαύρη σελίδα του συνδικαλιστικού κινήματοςΤον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς συνδικαλιστές της Ομάδας Βοργιά μηνύουν μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Καλεί σε συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου και την Τετάρτη 22 Γενάρη στις 9 π.μ., στην πλατεία Κορνάρου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο που έχει επιλέξει να βρίσκεται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός του νομού μας. Αυτή τη φορά χωρίς ίχνος ντροπής και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, στέλνουν στα δικαστήρια το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ) Σαλούστρο Δημόκριτο καθώς και το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΥΗ Ξημεράκη Γιάννη, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν και υπογράφουν τα 13 από τα 19 μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ που είναι και μέλη της πλειοψηφούσας στο ΕΚΗ παράταξης «Δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με επικεφαλής τον Βοργιά.

Κατηγορούν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, στρέφονται ενάντια σε σωματεία και τη ΔΑΣ που πρωτοστατούν στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και που όλο το προηγούμενο διάστημα τόλμησαν να αναδείξουν τις πομπές τους και τον επιζήμιο ρόλο τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θίχτηκε λέει «η τιμή και η υπόληψή τους….».

Αλήθεια, δε θίχτηκε άραγε η τιμή και η υπόληψη τους στις 24 Σεπτέμβρη 2019 που έγιναν απεργοσπάστες, που έκαναν ότι μπορούσαν για να μη κινηθεί φύλλο παίζοντας παιχνίδια με την ΓΣΕΕ για την ημερομηνία της απεργίας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ περνούσε πολυνομοσχέδιο-σκούπα που έδωσε περαιτέρω χτύπημα στα συνδικάτα, στο δικαίωμα στην απεργία και στις Συλλογικές Συμβάσεις;

Δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψη τους όταν κάνουν κουρελόχαρτο το καταστατικό του ΕΚΗ που με το έτσι θέλω ακύρωσαν την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ πέρυσι και έκαναν 4 μήνες να καλέσουν σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ, που έχουν εκφυλίσει κάθε διαδικασία προκειμένου να περάσει η γραμμή της υποταγής στην κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία κάθονται σούζα;

Δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψη τους όταν πιο καλά και από την κυβέρνηση που φέρνει σύντομα την καταστολή των διαδηλώσεων και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση τρέχουν να εφαρμόσουν την «Συνδικαλιστική Τρομοκρατία» με μηνύσεις! Να τους χαίρεται ο Χρυσοχοϊδης!

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους όταν το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ απέκλεισε διαπαραταξιακά και ομόφωνα δυο αντιπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για πρώτη φορά στα χρονικά που αντιστοιχούν σε 2000 ψηφίσαντες ήτοι το 1/6 της συνολικής δύναμης του ΕΚΗ λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες των σωματείων της δύναμής του;

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους για την απόδειξη εξόδων από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης που βρέθηκε στα οικονομικά του ΕΚΗ, λεφτά που με κόπο συγκεντρώνουν τα σωματεία από το υστέρημα των εργαζομένων … Που κάνουν δηλαδή «oυίσκια» τα λεφτά των εργατών;

Η επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ, στα ταξικά σωματεία, δεν είναι τυχαία. Έρχεται σαν συνέχεια της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πάει χέρι – χέρι με το δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, την όξυνση της καταστολής, την προσπάθεια καθήλωσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, το συνδικαλιστικό νόμο, το νόμο περί διαδηλώσεων κ.ά.

Κυβέρνηση – μεγαλοεργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσουν ανενόχλητοι το αντιασφαλιστικό τερατούργημα και όλη την αντεργατική τους λαίλαπα. Τώρα τα σωματεία πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να μην περιμένουν τίποτα από τέτοιες δυνάμεις, να οργανώσουν τον αγώνα μπροστά στο νέο σφαγιασμό του ασφαλιστικού!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ τρίβει τα χέρια της με την κατάντια της παράταξης Βοργιά (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) που έχει γίνει βασιλικότερη του βασιλέως στην υπεράσπισή της.

Η πρωτόγνωρη, πρωτοφανής και απαράδεκτη αυτή τακτική, συνδικαλιστές να μηνύουν συνδικαλιστές, που συναντάται στα αρχεία του ΕΚΗ μόνο στις περιόδους της μεταξικής δικτατορίας και της χούντας, έχει στόχο να ποινικοποιήσει την πολιτική και συνδικαλιστική κριτική και αντιπαράθεση.

Έχει στόχο να τρομοκρατήσει, να βάλει στο γύψο και να ανακόψει την πρωτοπόρα δράση των σωματείων και συνδικαλιστών που έχουν δώσει σκληρές και νικηφόρες μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό είναι που τους ενοχλεί, το παράδειγμα του δρόμου του αγώνα για νέες κατακτήσεις, κόντρα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.

Αυτό αναδεικνύει τη δική τους γύμνια. Τη δική τους και της ομάδας Παναγόπουλου – Κιουτσούκη που ακολουθούν σε επίπεδο ΓΣΕΕ. Αυτούς που ήταν «αναρμόδιοι να προκηρύξουν απεργία» επικαλούμενοι την ακύρωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αλλά τελικά βρέθηκαν «αρμόδιοι» να πάνε στα κρυφά να υπογράψουν με το ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις ΕΓΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις για το 2020. Αδειάζοντας κυριολεκτικά τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στα Τρόφιμα – Ποτά κ.ά. που δίνουν παλικαρίσια την μάχη για συμβάσεις με αυξήσεις, δίνοντας το σύνθημα στους εργοδότες «καμία αύξηση το 2020».

Εμείς τους προειδοποιούμε: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δεν πιάνουν ούτε μηνύσεις, ούτε εκφοβισμοί, ούτε απειλές. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με μεγαλύτερο πείσμα στο δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και για ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Όλοι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Γενάρη στις 9 π.μ., στην πλατεία Κορνάρου.

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 616867Συνολικές αναγνώσεις:
  • 164Αναγνώσεις σήμερα:
  • 289791Συνολικοί επισκέπτες:
  • 106Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ