Κάλεσμα συμμετοχής στη νέα απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα «Jumbo» την Κυριακή 26 Γενάρη



Από την προηγούμενη κινητοποίηση

Από την προηγούμενη κινητοποίηση


Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα «Jumbo», την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 10.30, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει, «το προηγούμενο διάστημα δώσαμε με μια σειρά από κινητοποιήσεις απαντήσεις στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Jumbo», αλλά και σε όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ,με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με τις λευκές νύχτες, με την ημιαπασχόληση, με την ένταση της εκμετάλλευσης. Mε τις αξιολογήσεις, με το τσάκισμα μισθών και ΣΣΕ, με τις επιπλήξεις που ωθούν εργαζόμενους στην παραίτηση, είναι τρανταχτά παραδείγματα της «ανάπτυξης» που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις οι κυβερνώντες. Δηλαδή ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τη μια και μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας από την άλλη».

Γνωρίζουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση του Σωματείου «ότι με το νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις και υλοποιεί μέχρι κεραίας η ΝΔ έχει ανοίξει η όρεξη των επιχειρηματικών ομίλων για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, για την επέκτασή της σε όλους τους κλάδους. Κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση θα είναι τελικά οι μεγαλέμποροι και τα πολυκαταστήματα και όχι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βλέπουν πέρα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, την ξεκούραση και τον προσωπικό τους χρόνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να συρρικνώνονται».

Υπογραμμίζει επίσης πως η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας μας αφορά όλους και ότι «μόνο ο κοινός βηματισμός, η κοινή πάλη και συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους, με τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση, να οδηγήσει στη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, στο ξήλωμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων».

Χρειάζεται να «οργανώσουμε την πάλη μας, να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να σπάσουμε την τρομοκρατία που επιβάλλει η εργοδοσία και οι εγκάθετοί της, μαζί να παλέψουμε για αυτήν την κατάσταση. Να δώσουμε μαχητική απάντηση την Κυριακή στην απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα «Jumbo» που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ύστερα από πρόταση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ. Να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να συνεχίσουμε να οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση του λαού και των εργαζομένων με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς απέναντι στο νέο «βιώσιμο» Ασφαλιστικό».

Επιπλέον, σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να βάλει οριστική ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, να την παραδώσει οριστικά στα νύχια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Να απαιτήσουμε να μείνει στα χαρτιά το πολυνομοσχέδιο – τερατούργημα».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η απουσία από κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός