Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΙΕΡΙΑ: Κινητοποίηση από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακάτικη αργία (ΦΩΤΟ)Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Jumbo στο Βαρικό Πιερίας, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της εταιρίας για άνοιγμα του καταστήματος όλες τις Κυριακές του έτους.

Τα μέλη του Συνδικάτου συζήτησαν με εργαζόμενους ανοίγοντας το ζήτημα του κοινού αγωνιστικού βηματισμού για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για τον κλάδο του εμπορίου. Αναδείχτηκε το γεγονός ότι η Jumbo είναι ο «λαγός» της υπόθεσης και ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα αργήσουν να το μιμηθούν κι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.

Δήλωσαν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών του κλάδου για σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι λιγοστοί πελάτες που βρισκόταν στο χώρο συμφώνησαν ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Τέλος το Συνδικάτο έστειλε το μήνυμα στην επιχείρηση Jumbo, στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσους στηρίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις και νόμους, που πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων κάθε κεκτημένο εργατικό δικαίωμα, ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να παρθεί πίσω αυτή η μεσαιωνική απόφαση, θα συνεχιστούν.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 614392Συνολικές αναγνώσεις:
  • 62Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288339Συνολικοί επισκέπτες:
  • 50Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ