ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ. ΜΥΛΟΥ



            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ        7/2/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ. ΜΥΛΟΥ

Συνάδελφοι -ισσες

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουμε καθημερινά, από ελλειπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), προβλήματα με τα καθίσματα, με τον καθαρισμό των τουαλετών από τους εργολάβους, με τους χώρους αναμονής (οικίσκοι) , προβλήματα στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου που δυσκολεύουν και την δική μας καθημερινότητα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ με παρέμβαση στην διεύθυνση του Κόκκινου μύλου, καταθέσαμε το παρακάτω υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα. Ζητήσαμε την άμεση επίλυσή τους και κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ανοχή από μέρους μας. Τα Σημαντικά προβλήματα από τα οποία επηρεάζεται και η καθημερινότητα μας, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων και για την αντιμετώπιση τους απαιτείται οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, δεν λύνονται με συναντήσεις και επιστολές. Όμως μπαίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων, εκφράζεται η δυσαρέσκεια των εργαζομένων και η απαίτηση τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Προς κ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

κ. ΚΟΛΛΙΑ

Σας καλούμε, να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση των παρακάτω αιτημάτων. Είναι σοβαρά ζητήματα που χρονίζουν κι έχουν αντίκτυπο στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου και στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας γενικότερα.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

  • Η έλλειψη προσωπικού στην εταιρεία ,έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων και την κακής ποιότητας συγκοινωνία για το επιβατικό κοινό. Οι προσλήψεις προσωπικού ,είναι πια ζήτημα

ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

  • Τα οχήματα είναι γερασμένα πια και καταπονημένα. Είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του στόλου.

  • Να σταλεί συνεργείο που θα ελέγξει τα σημεία που δυσκολεύονται τα οχήματα να στρίψουν η να σταθμεύσουν, να ξαναφτιάξει διαγραμμίσεις ,και να τοποθετήσει κολονάκια εκεί που έχουν φθαρεί.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

  • Με ευθύνη της εταιρείας, οφείλονται ρεπό και άδειες περασμένων ετών στους εργαζόμενους. Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις συναδέλφων,, που η αίτηση τους για ρεπό ή άδεια (Κανονική,αιμοδοτική,γονική) απορρίφθηκε.

  • Να γίνεται σωστή και δίκαιη διαχείριση του προσωπικού στις βάρδιες.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  • Έγκαιρα να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊο, σύμφωνα με τις οδηγίες του οργανισμού υγείας και άμεσα να ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση για κατασκευή ασφαλούς και λειτουργικής καμπίνας στα οχήματα.

  • Η παροχή γάλακτος, συνδέεται με τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία μας και πρέπει να δίνεται σε είδος πριν η μετά τη βάρδια, για τους γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με τις ιδιότητες του, και που έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν.

  • Δεν είναι επαρκής ο καθαρισμός των τουαλετών από τον εργολάβο. Τουαλέτες της εταιρείας αντικαθίστανται με πλαστικές, οι οποίες δεν κλειδώνουν.

  • Επανερχόμαστε στους οικίσκους, οι οποίοι δεν καθαρίζονται. Είναι χώροι αναμονής και μέσα υπάρχει ψύκτης που επίσης δεν καθαρίζεται όπως πρέπει.

  • Επανερχόμαστε στο αίτημα για αντικατάσταση του οικίσκου στο τέρμα της γραμμής 18-19, ο οποίος είναι ακατάλληλος για την υγεία των εργαζομένων και την εικόνα της εταιρείας.

  • Δεν έχουν δοθεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα ατομικής προστασίας όπως (ανακλαστικά αδιάβροχα, ανακλαστικά γιλέκα, γάντια).

  • Να ελεγχθούν και να επισκευασθούν τα καθίσματα των οχημάτων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν και με όλες τις ρυθμίσεις τους σε λειτουργία.

  • Οι κυκλικές γραμμές είναι εξοντωτικές για τους οδηγούς, και ιδιαίτερα γραμμές μεγάλης απόστασης όπως η Β19. Ζητούμε να γίνει τέρμα με τουαλέτα στο Χαλάνδρι.

ΔΙΚΤΥΟ

  • Να επισκευασθεί το ψαλίδι στο Άλσος Παγκρατίου, να αντικατασταθούν τα εναπομείναντα παλιά , να αφαιρεθούν όσα δεν χρησιμοποιούνται ( Αχιλλέως, Λένορμαν).

  • Να μεριμνήσετε έγκαιρα για το κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν το δίκτυο, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τα κλαδιά την άνοιξη.

  • Επανερχόμαστε στο θέμα των διώροφων λεωφορείων και το θέμα της ασφάλειας που ανακύπτει στα σημεία που σταθμεύουν. Τονίζουμε για δεύτερη φορά, είναι επικίνδυνο για τους επιβάτες τους, λόγω πιθανών εκτροχιάσεων.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • Να χορηγηθούν συσκευές κινητών τηλεφώνων

  • Να αλλαχθούν τα τιμόνια των οχημάτων

Ενημερωθήκαμε ήδη ότι επισκευάσθηκε το ψαλίδι στο άλσος Παγκρατίου. Επίσης δεσμεύτηκε η διεύθυνση, ότι θα καταγράψει τις ελλείψεις του εξοπλισμού των οικίσκων (σταθμαρχείων), και θα προβεί καθαρισμό και επισκευές, αντικατάσταση εξοπλισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μπούμε σε κίνηση, να απαιτήσουμε να φύγουν οι εργολάβοι από τις αστικές συγκοινωνίες, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους όρους αμοιβής, ζωή με δικαιώματα!!!

Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των αιτημάτων, είμαστε στη διάθεσή σας για όποια παρατήρηση σας, η συμβολή σας είναι πολύτιμη!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός