ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: Άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να νομιμοποιήσει τους μηχανισμούς της



Το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στο οποίο ήταν μεγάλη η συμμετοχή των αντιπροσώπων, πήρε με συντριπτική πλειοψηφία την απόφαση να πετάξει τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους από τα συνδικάτα.

Αυτή τη νόμιμη και δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση προσπαθούν να προσβάλλουν τα τρία σωματεία – εργοδοτικοί μηχανισμοί, ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών», η «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ» και ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων». Μέσα σε πέντε μέρες έχουν πάει εννέα φορές στα δικαστήρια το Εργατικό Κέντρο (όταν ο κοσμάκης για απλή υπόθεση μπορεί να ταλαιπωρείται για χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων) μέχρι να βρουν δικαστή να νομιμοποιήσει την παρουσία των εργοδοτών στα συνδικάτα.

Παρά το γεγονός ότι έχασαν τα πρώτα έξι δικαστήρια επέμεναν και τελικά βρέθηκε δικαστής την Παρασκευή 14/2 το μεσημέρι η οποία νομιμοποίησε την άθλια μεθόδευση της εργοδοσίας στους δύο από τους τρεις μηχανισμούς («Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων»). Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε το «Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών» συνομολόγησε ότι είναι και εργοδότες μέλη του Συλλόγου. Χαρακτήρισε τα μέλη των ΔΣ των επιχειρήσεων διευθύνοντες υπαλλήλους, που δεν επηρεάζουν τη ψήφο των εργαζομένων. Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Σωματείο για την επιχειρηματική δράση του επαγγελματικού ταμείου του κλάδου!

«Να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν από τους εργάτες και τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας! Οι εργάτες τους έχουν αποκλείσει!» τονίζει η ΔΑΣ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός