Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΕΤΗΠ: Κάμερες για να παρακολουθεί όσους δουλεύουν από το σπίτι τους θέλει να βάλει η «Teleperformance»!Όσοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν από το σπίτι, θα παρακολουθούνται μέσω κάμερας ανακοίνωσε η εργοδοσία της «Teleperformance» στους εργαζομένους της! Πρόσχημα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της εταιρείας, καθώς ακόμα και στο χώρο εργασίας απαγορεύονται τα προσωπικά αντικείμενα π.χ. κινητά, η γραφική ύλη κ.λπ.

Το γεγονός καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, σημειώνοντας:

«Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των πελατών και πατώντας πάνω στην απάνθρωπη πολιτική του cleandesk της «Teleperformance» (σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται προσωπικά αντικείμενα και γραφικές ύλες από το χώρο δουλειάς), ισχυρίζονται ότι αυτό πρέπει να τηρηθεί και στη διάρκεια της τηλεργασίας!

Με αφορμή αυτά λοιπόν η εταιρεία καταπατά κάθε έννοια προσωπικής ζωής των εργαζομένων! Εναρμονισμένοι με τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης, θέλουν να μετατρέψουν τον προσωπικό μας χώρο σε ένα ιδιότυπο Γκουαντάναμο για όλους μας!

Δεν φτάνει που τόσο καιρό τα κτίριά της ήταν υγειονομικές βόμβες με κόσμο να στοιβάζεται και να ρισκάρει τη υγεία του, τώρα έρχονται με θράσος να μπούνε και στα σπίτια μας επικαλούμενοι την προστασία δεδομένων. Δεν φτάνει που δεν έχουν εξασφαλίσει καν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τηλεργασία (σύνδεση ίντερνετ, κόστος ρεύματος, κατάλληλη υποδομή για εργασία μπροστά σε οθόνη, διαλείμματα κ.ά.) -πράγματα που είναι ευθύνη της εταιρείας- ρίχνουν ουσιαστικά άλλο ένα βάρος στους εργαζομένους αναγκάζοντάς τους να βάλουν τον εργοδότη τους δεσμοφύλακα στη διάρκεια της καραντίνας στο σπίτι τους. Είναι ευθύνη της εταιρείας η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων και των εταιρικών δεδομένων για την περίοδο της εργασίας από το σπίτι. Καμία μετακύλιση ευθυνών στον εργαζόμενο. Η εργοδοσία το χρησιμοποιεί όμως σαν αφορμή για να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της παραγωγής για την εταιρεία με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Φυσικά αυτή η προσπάθεια αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των απαράδεκτων πρακτικών της εταιρείας, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να πείσει τους εργαζομένους, ότι μεταξύ τους δεν υπάρχει σχέση εργοδότη – εργαζομένου, αλλά περισσότερο μια σχέση οικογενειακή. Ίσως γι’ αυτό επιδιώκει να αναλάβει το ρόλο του «μεγάλου αδερφού»!

Θέλουν να στρώνουν συνεχώς το δρόμο της εντατικοποίησης της εργασίας και να πείθουν τους εργαζομένους για τα θετικά της ευέλικτης εργασίας, την οποία και προωθούν. Όλα αυτά πλέον και υπό το άγρυπνο βλέμμα τους! Θέλουν να διαμορφώσουν εργαζόμενους που θα είναι συνεχώς διαθέσιμοι για δουλειά, που θα λένε σε όλα «ναι». Το έχουν ξανακάνει άλλωστε με την τακτική των «εθελοντικών υπερωριών», οι οποίες μόνο εθελοντικές δεν καταλήγουν να είναι, αφού οι εργαζόμενοι φοβούνται την ενδεχόμενη απόλυσή τους σε περίπτωση που δεν κάνουν υπερωρίες.

Προειδοποιούμε σε όλους τους τόνους την εργοδοσία, να μην τολμήσει να εισβάλει στις ζωές των εργαζόμενων! Ερχόμαστε σε επαφή με το Συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ. Ο μόνος δρόμος για να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα, είναι η συλλογική πάλη και δράση! Αγωνιζόμαστε ταξικά! Κάτω τα ξερά σας από την προσωπική ζωή των εργαζομένων! Κανείς μόνος του! Κανείς φιμωμένος».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731387Συνολικές αναγνώσεις:
  • 115Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337448Συνολικοί επισκέπτες:
  • 78Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ