ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία από την πανδημία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων, του λαού.



Παρότι οι ναυτεργάτες είναι στο «μάτι του κυκλώνα» – σε συνθήκες διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, η συνδικαλιστική μαφία που συγκροτεί τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, τον μηχανισμό των εφοπλιστών στη ΠΝΟ, – ο Γραμματέας Γ.Χαλάς, οι πρόεδροι ΠΕΠΕΝ Ε.Τσικαλάκης και ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογιώργος, με απύθμενο θράσος ζητάνε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και την επιθετικότητα των εφοπλιστών – κυβέρνησης ενάντια στους ναυτεργάτες, που προωθείται με αντεργατικούς νόμους και ΠΝΠ, χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα», ενώ αποτελούν τη γέφυρα για νέα αντεργατικά μέτρα την επόμενη μέρα μετά την επιδημία.

Από τον Δεκέμβρη 2019 διαγκωνίζονται ποιος θα κάτσει στη καρέκλα ως Γ.Γ της ΠΝΟ, ενώ ο Γ.Χαλάς συνεχίζει να υπογράφει τις άθλιες συμβάσεις με τους εφοπλιστές στη ποντοπόρο ναυτιλία έναντι αμοιβής, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες. Ο νόθος πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Ε.Τσικαλάκης σε διαρκείς συναντήσεις με εφοπλιστές – υπουργείο Ναυτιλίας εκπροσωπεί και 9 προέδρους σωματείων, μέχρι πρότινος «ξεσκονίστρες» του Γ.Χαλά. Από κοντά στο ρόλο του λαγού ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Α.Νταλακογεώργος, όλοι μαζί προετοιμάζουν το έδαφος για νέα αντιναυτεργατικά μέτρα, χτύπημα των ΣΣ Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των καραβιών κ.α.

Δεν έβγαλαν άχνα για τους ναυτεργάτες όταν από τον Γενάρη ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στη Κίνα και εξελίχθηκε παγκόσμια.

Ανύπαρκτοι στα κρούσματα της επιδημίας στα καράβια «SUPERFAST XI», «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» και την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες καραβιών.

Λούφαξαν στα αντεργατικά νομοσχέδια και τις ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ, για άλλη μια φορά στήριξαν με την σιωπή τους τα νέα προνόμια για τους εφοπλιστές, που με πρόσχημα την επιδημία, δένουν καράβια, πραγματοποιούν εκβιαστικές απολύσεις ναυτεργατών, μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις με εξαντλητικά ωράρια, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Τα σωματεία μας ακόμα και την περίοδο της πανδημίας δεν μείναμε σιωπηλοί, αναδείξαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη άμεσων μέτρων πρόληψης στην επιδημία για τους ναυτεργάτες, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επικινδυνότητας των συνθηκών εργασίας.

Με παρεμβάσεις στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και για τις μεγάλες ελλείψεις, που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Συμμετείχαμε στις 7 Απρίλη στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία με παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας, συνδέοντας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δεν συμφωνούμε με αυτές τις μεθοδεύσεις σύγκλισης της Ε.Ε της ΠΝΟ και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα μείνουμε θεατές στο όργιο νοθείας και εκφυλισμού που έχει γίνει σε αρχαιρεσίες σωματείων, δεν θα αποδεχτούμε καμία σύγκλιση συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΝΟ, αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος, καταθέτοντας τα ναυτεργατικά σωματεία:

Καταστατικό του Σωματείου.
2.Πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών του σωματείου.
Αντίγραφο μητρώου μελών του σωματείου επικυρωμένο από δικαστικό αντιπρόσωπο αρχαιρεσιών.
Αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες του σωματείου.
5.Βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.
Πρακτικό αρχαιρεσιών του σωματείου
Κατάσταση ψηφισάντων με ονοματεπώνυμο.
Οι ναυτεργάτες έχουν και μνήμη και κρίση, σημαντική πείρα και συμπεράσματα, η ταξική πάλη είναι η κινητήρια δύναμη για να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία από την πανδημία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων, του λαού.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός