ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ: Άμεση επαναλειτουργία όλης της γραμμής του Προαστιακού στην Πάτρα



«Την άμεση επαναλειτουργία όλης της γραμμής του Προαστιακού στην Πάτρα», απαιτεί η ΔΕΣΚ – Σιδηροδρομικών,«καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ που εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 βρήκαν την ευκαιρία τώρα που όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του να κλείσουν τον Προαστιακό της Πάτρας που με τον ιδρώτα των εργαζομένων και την αγάπη του επιβατικού κοινού έγινε το δημοφιλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΣΚ-Σ αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε, την κυβέρνηση και τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ που εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 βρήκαν την ευκαιρία τώρα που όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του να κλείσουν τον Προαστιακό της Πάτρας που με τον ιδρώτα των εργαζομένων και την αγάπη του επιβατικού κοινού έγινε το δημοφιλέστερο μέσο μαζικής μεταφοράς όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την πανδημία και να παρθούν μέτρα πρόληψης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία για να καλύψει τις δικές της πολιτικές ευθύνες, αλλά και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που δεν έχει τελειώσει η σύνδεση του σιδηρόδρομου με την Πάτρα. Ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την «ανάπτυξη» και τον «εκσυγχρονισμό» του σιδηρόδρομου.

Η κίνηση αυτή -εν μέσω πανδημίας- δείχνει το φόβο τους στην αντίδραση του πατραϊκού λαού που μαζί με τους φορείς της πόλης ομόφωνα έχουν τοποθετηθεί υπέρ της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Η ΔΕΣΚ-Σ στηρίζει τις αποφάσεις των κατοίκων της Πάτρας, τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες του δήμου και των φορέων που διεκδικούν και παλεύουν για ένα σιδηρόδρομο που θα τους εξυπηρετεί και όχι που θα τους δημιουργεί προβλήματα.

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς, τα Σωματεία, την ΠΟΣ να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Πάτρας που δεν δέχονται τη διχοτόμηση της πόλης τους για να μην αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία του Γραμμικού Πάρκου που θα συνδράμει στην ανάπλαση της πόλης και στην ποιότητα ζωής τους.

Μη νομίζουν ότι επειδή φοράμε μάσκες μας έκλεισαν και το στόμα. Θα μας βρουν απέναντί τους με ό,τι μέσα διαθέτουμε, για να σταματήσουμε το έγκλημα αυτό.

Εξάλλου, έχουμε τα παραδείγματα στα Σεπόλια που τώρα προχωρά η υπογειοποίηση (έπειτα από μεγάλους αγώνες των κατοίκων) και της Λάρισας που αγωνίζονται για υπογειοποίηση της γραμμής παρότι εκεί δεν περνά μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Άμεση επαναλειτουργία όλης της γραμμής του Προαστιακού στην Πάτρα.

Παλεύουμε για έναν αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός