Κινητοποίηση στο «Lidl» Άνω Λιοσίων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας



Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «LIDL» Άνω Λιοσίων πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με πανό, ντουντούκα, συνθήματα και ανακοινώσεις ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία. Το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται στα σύνορα Ζεφυρίου με Άνω Λιόσια λειτουργεί και τις Κυριακές με την δικαιολογίας ότι είναι η περιοχή είναι τουριστικός προορισμός!

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και εξόρμηση στους εργαζόμενους με καλή συζήτηση και θετική ανταπόκριση στην παρουσία και στα αιτήματα που έβαλε το σωματείο.

Το Σωματείο δηλώνει ότι «θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και καλούμε τους εργαζόμενους με αγωνιστικές αποφάσεις να καταργήσουν στην πράξη τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, που χτυπάνε το δικαίωμά μας στην ξεκούραση και στα ανθρώπινα ωράρια».

Σε ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφέρει:

«Στα σύνορα Ζεφυρίου με Άνω Λιόσια και 5 χιλιόμετρα από την χωματερή, το super market LIDL θα ανοίγει κάθε Κυριακή,γιατί ο δήμος Φυλής είναι τουριστικός προορισμός!!!

Αυτός ο παραλογισμός, να χαρακτηρίζεται τουριστική περιοχή τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, είναι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και με την συμφωνία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής. Απόφαση που πατάει σε αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) και έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα χτύπημα στην Κυριακάτικη Αργία και στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Το ΣΙΥΕΔΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα LIDL Άνω Λιοσίων με πανό, ντουντούκα, συνθήματα κ ανακοινώσεις ενάντια στη προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει τη Κυριακάτικη Αργία. Έγινε εξόρμηση στους εργαζόμενους με καλή συζήτηση κ θετική ανταπόκριση στη παρουσία κ στα αιτήματα που έβαλε το σωματείο.

Δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας κ καλούμε τους εργαζόμενους με αγωνιστικές αποφάσεις να καταργήσουν στη πράξη τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας που χτυπάνε το δικαίωμά μας στη ξεκούραση κ στα ανθρώπινα ωράρια.»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός