Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για τις αντιδραστικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα (VIDEO-ΦΩΤΟ)Ενάντια στις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα του Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα στο δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση, διαδήλωσαν το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής και άλλοι φορείς καταδίκασαν τα νέα αναλυτικά προγράμματα που πετούν εκτός σχολείου μια σειρά αντικείμενα και κλάδους, που μεταξύ άλλων περιορίζουν τις κοινωνικές επιστήμες, εξοβελίζουν την όποια καλλιτεχνική παιδεία από το λύκειο, καταργούν το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα του Σχεδίου από το Λύκειο, το οποίο θα παρέχεται μόνο από τα φροντιστήρια.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, με πανό, συνθήματα και δρώμενα, οι συγκεντρωμένοι ανέδειξαν τη σημασία αντικειμένων όπως τα καλλιτεχνικά μαθήματα και οι κοινωνικές επιστήμες στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή, το ότι η διδασκαλία όλων των αντικειμένων είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. «Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν μαζί με εκείνα που δήλωναν πως δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συμβιβαστούν με τις αλλαγές που έρχονται, που καλούσαν σε αγώνα ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα. Παράλληλα ζήτησαν για μια ακόμα φορά να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής, καθώς και οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα θα οδηγήσουν από τη νέα σχολική χρονιά σε μαζικές περικοπές προσωπικού, με τους αναπληρωτές των ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν φέτος στα μαθήματα που καταργούνται, να οδηγούνται στην απόλυση και στη μόνιμη έξοδό τους από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εκεί βρέθηκαν και γονείς μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, σημειώνοντας πως τα μέτρα είναι υλοποίηση του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε για τις αλλαγές στην εκπαίδευση οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και τονίζοντας πως οι γονείς είναι αυτοί που θα καλούνται για μια ακόμα φορά να πληρώσουν ανάλογα με την τσέπη τους για την ολόπλευρη καλλιέργεια των παιδιών τους.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί της πόλης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενάντια στην πρώτη πράξη επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών με τα νέα ωρολόγια προγράμματα, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα στη Λάρισα και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, στην πλατεία της Ορεστιάδας, με απόφαση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, στη Βέροια και αλλού.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 654719Συνολικές αναγνώσεις:
  • 213Αναγνώσεις σήμερα:
  • 304352Συνολικοί επισκέπτες:
  • 114Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ