Καταγγέλλει τη φραστική επίθεση του αντιδημάρχου στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων



Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου


Την απαράδεκτη φραστική επίθεση από τον αντιδήμαρχο Αμαρουσίου, με χαρακτηρισμούς και βρισιές σε βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, επισημαίνοντας ότι πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων από στελέχη δημοτικών αρχών σε βάρος συνδικαλιστών εργαζομένων στους δήμους.

Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ, αιτία της επίθεσης ήταν έγγραφο που έστειλε το σωματείο προς τον αντιδήμαρχο, ζητώντας να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία του.

«Προειδοποιούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα το δήμαρχο ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο» τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους «να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους, να μην φοβηθούν, να καταγγείλουν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ έχει ως εξής:

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Πληθαίνουν τα κρούσματα φραστικών επιθέσεων από αιρετούς σε εργαζόμενους στους δήμους. Μετά τη χυδαία επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας προς την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων, την επίθεση του δημάρχου σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Νισύρου, σειρά παίρνει το Μαρούσι όπου ο αντιδήμαρχος της υπηρεσίας πρασίνου «έλουσε» με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και βρισιές το πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Αιτία για την επίθεση είναι σχετικό έγγραφο που έστειλε το σωματείο προς το συγκεκριμένο αντιδήμαρχο ζητώντας να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία του.

Και αυτό το κρούσμα αποδεικνύει την ένταση της επίθεσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση και τους δημάρχους. Με τη συμπεριφορά τους οι αιρετοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικούν, να είναι συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο προκειμένου η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Ειδικά ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος δεν είναι και λίγες οι στιγμές και εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου που έχει προκαλέσει με τις απόψεις του αφού ήταν και είναι υπέρμαχος της πολιτικής που θέλει οι δήμοι να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η συστηματική απαξίωση της υπηρεσίας πρασίνου και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή. Σκοπός και στόχος είναι η απαξίωση της υπηρεσίας προκειμένου να δοθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους που στην κυριολεξία καραδοκούν.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα το δήμαρχο ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας πτοούν, αντιθέτως μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο, τον καλούμε να πάρει τώρα μέτρα απέναντι στα στελέχη του.

Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο τους, να μην φοβηθούν, να καταγγείλουν περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει την απαράδεκτη φραστική επίθεση του αντιδημάρχου κατά του προέδρου του Σωματείου Δήμου Αμαρουσίου».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός