Οι ναυτεργάτες ν’ αντισταθούν στις συνθήκες γαλέρας που διαμορφώνουν οι εφοπλιστές στα πλοία



Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Γ’ Μηχανικού Θ.Χ. που έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE HORIZON», εκφράζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Στην ανακοίνωσή τους, καλούν «τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με συμμετοχή και αγώνα, να αντισταθούμε στις συνθήκες γαλέρας με τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων μας, που διαμορφώνουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών οι εφοπλιστές με τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους και δεν διστάζουν την ίδια μας τη ζωή να την θυσιάζουν για την ενίσχυση της κερδοφορία τους.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, για οργανικές συνθέσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας μας, ενάντια στην ανεργία, την εντατικοποίηση της εργασίας, τη συντριβή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός