Χρειάζονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και όχι «κούφια λόγια»



Χρειάζονται έργα και όχι κούφια λόγια και υποσχέσεις τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» σε ανακοίνωση της με την οποία εκφράζει την συμπαράσταση της στους αγροτοκτηνοτρόφους των Τρικάλων, της Καρδίτσας, των Φαρσάλων, του Αλμυρού «και όπου αλλού έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες όπου έχασαν τη ζωή τους και το βιος τους, καλλιέργειες, σπίτια και υποδομές» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι «η τραγική κατάσταση που βιώνουμε κάθε φορά δεν μπορεί πάλι να αποδοθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα που όλο πιο συχνά εκδηλώνονται και πνίγονται συνάνθρωποί μας, καταστρέφονται περιουσίες και καλλιέργειες».

«Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι φταίει η εγκληματική αδιαφορία και η ανυπαρξία έργων υποδομής, διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και των δημοτικών αρχών» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Σταματήστε επιτέλους τα κροκοδείλια δάκρυα και τα λόγια συμπάθειας και καταπιαστείτε με έργα που θα προστατεύουν τη ζωή και το βιος μας. Η επιστήμη και η τεχνική έχει κάνει τεράστια άλματα για την προστασία και την αντιμετώπιση από τέτοια καιρικά φαινόμενα, χρειάζεται ανάλογη πολιτική βούληση και λεφτά για την υλοποίησή της που εσείς δεν διαθέτετε. Χρόνια τώρα φωνάζουμε και διεκδικούμε αποτελεσματικά έργα. Δεν αντιμετωπίζονται τα επαναλαμβανόμενα καιρικά φαινόμενα με κούφια λόγια και μερικές τσαπιές μια εδώ και μια εκεί, κάθε φορά που εκδηλώνεται το πρόβλημα. Φτάνει πια» υπογραμμίζει.

Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, απέναντι στην εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα να οργανώσουν τον αγώνα τους δυναμώνοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους, μαζί με τους εργαζόμενους και τους φορείς τους και με κοινό αγώνα να διεκδικήσουμε:

• Να γίνει καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% όλες οι ζημιές σε καλλιέργειες-υποδομές, σπίτια αποθήκες και πάγιο κεφάλαιο.

• Να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες για τις βιοποριστικές ανάγκες τους.

• Τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αντιπλημμυρικών – εγγειοβελτωτικών – αποστραγγιστικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες αλλά και τη λειψυδρία, αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδατικά αποθέματα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός