Όχι στην ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ναι στην ΑΠΕΡΓΙΑ.



Αθήνα 12/10/2020

Συνάδελφοι-σσες η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. στα δικαιώματα του λαού, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί. Μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε έξαρση στην πρωτεύουσα της χώρας.

Εργαζόμενοι και επιβάτες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να κολλήσουμε τον ιό αφού είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι για πολλές ώρες, βάζοντας τη ζωή μας και των οικογενειών μας σε κίνδυνο. Στοιβαζόμαστε στα λιγοστά οχήματα που διαθέτουν σήμερα για κυκλοφορία οι εταιρείες ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά κύρια της σημερινής που τόσους μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποσυμφόρηση των Μ.Μ.Μ. Αυτό που κάνει είναι να αξιοποιεί την πανδημία για να προχωρήσει το σχεδιασμό για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, πατώντας πάνω στην ανάγκη και την αγωνία του λαού που χρησιμοποιεί τα μέσα και απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για την πύκνωση των δρομολογίων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πιέζει εμάς τους εργαζόμενους να δεχτούμε ως λύση την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και το τσάκισμα στα εναπομείναντα δικαιώματα μας.

Δεν χρειάζονται φιλοσοφίες και αναλύσεις για το τι προωθεί η κυβέρνηση. (ΚΤΕΛ-LEASING)είναι γνωστά, δοκιμασμένα και στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Χρειάζονται πράξεις και αξιοποίηση κάθε μέτρου που μπορεί να βάλει εμπόδια για να μην περάσει ο σχεδιασμός τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιηθεί η απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση από την ομοσπονδία συνδικάτων μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε). Απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των δράσεων που προηγήθηκαν με πρωτοστάτη την ΔΑΣ-ΟΑΣΑ και τους ανάγκασε να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου (05:00π.μ. έως Παρασκευή 16/10/2020 05:00π.μ.)

Θλιβερή κατρακύλα δίχως σταματημό, η στάση που κρατούν τα σωματεία στην ΟΣΥ. Οι πλειοψηφίες τους όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, όχι μόνο στηρίζουν τις αρνητικές εξελίξεις που ήδη δρομολογήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου, αλλά ξανακάνουν ξεδιάντροπα αυτό που κάνουν χρόνια.

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ!!!

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουμε πείρα και πού το πάνε οι εργοδοτικές παρατάξεις αλλά και πώς θα βγούμε στην αντεπίθεση με τα δικά μας αιτήματα.

Να αγωνιστούμε για κρατική συγκοινωνία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,επισκευή και ανανέωση του στόλου ,υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις. Για να φύγουν τα ΚΤΕΛ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την αστική συγκοινωνία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην αστική συγκοινωνία να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 13 του μήνα, να δώσουμε μια ακόμη δυναμική απάντηση.

15 Οκτώβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Συγκέντρωση στο Υπ.Μεταφορών στις 12:00π.μ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός