ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΛΕΫ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



                                ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ        20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απήργησαν στις 15 Οκτώβρη και όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο στο υπουργείο μεταφορών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Η ενθαρρυντική και αισιόδοξη στάση των συναδέλφων, απαντά στην πλειοψηφία του σωματείου που ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν νοιάζονται, δεν θέλουν, να συμμετέχουν σε αγώνες, να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν, τα δίκαια αιτήματα τους. 

Οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το τμήμα των συναδέλφων που είναι απογοητευμένοι και γύρισαν την πλάτη στη συλλογική διαδικασία, είναι οι ίδιοι που για χρόνια καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τα βολέματα. Που έκαναν τον κλάδο χωνευτήρι κάθε αντεργατικού νόμου που σάρωσε δικαιώματα. 

Ο «αγώνας» που δίνουν διαχρονικά είναι να κρατήσουν τους εργαζόμενους αμετοχους  και παρατηρητές.

Σ αυτόν τον αγώνα, επιδόθηκαν συνδικαλιστές μαζί με διευθυντικά στελέχη  στις 15 Οκτώβρη. Απεργοσπασία, εκβιασμοί, ψέματα,μηνύματα, τηλέφωνα σε συναδέλφους να δουλέψουν ρεπό, και στελέχη της εταιρείας παρόντα στις πρωινές εξαγωγές.

Απεργοσπάστες δεν είναι οι εργαζόμενοι που έπιασαν δουλειά τη μέρα που προκήρυξε απεργία η ΟΣΜΕ, είναι εκείνοι που διοικούν το σωματείο και πήραν απόφαση να τη σπάσουν,  χωρίς συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες κι έχουν όνομα και είναι η ΣΑΚ και η ΔΑΚΕ

Σε πλήρη διάταξη εργοδοτικοί συνδικαλιστές και εργοδοσία, επιχείρησαν να επιβάλουν σιωπή στους εργαζόμενους μην τυχόν και τσαλακώσουν το «όλα βαίνουν καλώς» της κυβέρνησης, να τη διευκολύνουν. Απέτυχαν!

Για αυτους τους  λόγους, έχει μεγαλύτερη αξία συνάδελφοι, εσείς που κάτω από τέτοιες συνθήκες σταθήκατε όρθιοι, ζωντανοί υπερασπιζόμενοι τη δουλειά και την υγεία όλων,  νιώθουμε την ανάγκη να χαιρετίσουμε τη στάση σας, να σας καλέσουμε με αισιοδοξία επιμονή και υπομονή  να οργανώσουμε την πάλη μας για ζωή με δικαιώματα, να αρνηθούμε τις πολιτικές που μας φορτώνουν τις κρίσεις τους  και τη συνδικαλιστική σαπίλα που βοηθά σ’ αυτήν τη κατεύθυνση.

Να δώσουμε μαζί τους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα μας, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα. Να ξεκινήσουμε από αυτά που συμφωνούμε και είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουμε  ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά, μας αφορούν όλους και αντιμετωπίζονται, οργανωμένα και συλλογικά.

Να πάρετε απόφαση για ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ!!!

Απαιτείται οι ίδιοι να πάρουν το λόγο να οργανώσουν τη στάση τους, από τα κάτω κι όχι από τα πάνω με δήθεν συντονιστικά- αποσυντονιστικά.

Για να φύγουν τα ιδιωτικά συμφέροντα από τις αστικές συγκοινωνίες

Για μεταφορές κρατικές, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας κι όχι του κεφαλαίου

Για χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών και προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ανανέωση και επισκευή του στόλου

Για ΣΣΕ με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σημερινές μας ανάγκες.

Για μείωση ωραρίου σε 5ημερο 35ωρο, 7ωρο

Για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

 

  ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός