Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα



Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Κ.Π.Μ.Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Νοέμβρη 2020, καλεί τους Μηχανοδηγούς, τους Καθαριστές, συνολικά τους ναυτεργάτες και παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στη νέα έξαρση του COVID-19, να οργανώσουμε και να απαντήσουμε με Πανεργατική απεργία στην γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τον νόμο έκτρωμα 4714/2020, που ψήφισε κατ’ εντολή των εφοπλιστών, για να τσακίσει τις ΣΣΕ με αφετηρία τα ποντοπόρα καράβια, και με προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, προετοιμάζει νόμο τερατούργημα συνολικά για τους εργαζόμενους, για να βάλει ταφόπλακα στο 8ωρο, στη συνδικαλιστική δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση για να καλύψει την τραγική κατάσταση του συστήματος της δημόσιας υγείας, προκλητικά την μεταφέρει στην «ατομική ευθύνη», όταν μαζί με την εργοδοσία έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε εστίες μετάδοσης του COVID-19. Ταυτόχρονα η ανεργία, η απληρωσιά, η εκ περιτροπής δουλειά και αναστολή, αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο τη φτώχεια, την εξαθλίωση των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Παρά τα προκλητικά προνόμια και τις επιδοτήσεις, που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αυτή την περίοδο η ανεργία τσακίζει κόκαλα στους ναυτεργάτες, με τις μαζικές απολύσεις από την ακινησία των επιβατηγών πλοίων, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις στα δρομολογημένα, με την πλειοψηφία των ναυτεργατών να έχει εργαστεί ελάχιστους μήνες, ενώ ακόμα και η επιδότηση σε όσους είναι σε αναστολή δεν έχει δοθεί από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβρη.

Συνεχίζονται οι κραυγές απόγνωσης και αγωνίας των χιλιάδων ναυτεργατών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ποντοπόρα καράβια, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο από κυβέρνηση και εφοπλιστές για τον ασφαλή επαναπατρισμό τους.

Καταδικάζουμε την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, που εξελίσσονται στην περιοχή μας και συμμετέχει η χώρα μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την φιλιά των λαών, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα προκαλεί τους πολέμους, την μετανάστευση, την φτώχια.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Κ.Π.Μ.Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την υπεράσπιση και εφαρμογή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός