ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Η κυβέρνηση να ακούσει τους υγειονομικούς (VIDEO)



Αθωράκιστο απέναντι στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων του Covid είναι το σύστημα Υγείας όπως σημείωσε μιλώντας στο «Newsbomb.gr» ο Γιώργος Σιδέρης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας την ανάγκη να παρθούν τα μέτρα που εδώ και οκτώ μήνες διεκδικούν οι υγειονομικοί.

Όπως τόνισε, το προσωπικό των νοσοκομείων που δίνει τη μάχη αντιμετωπίζοντας μια σειρά αντιξοότητες, όπως την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις, θα δίνει τον καλύτερο του εαυτό και ταυτόχρονα θα διεκδικήσει ότι καλύτερο παραπάνω. «Γι’ αυτό λέμε στην κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να ακούσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και όχι να υποτάσσει τα πρωτόκολλα τα υγειονομικά όπως έκανε στο παρελθόν στα κέρδη, στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού ή άλλων».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη χώρα οι ΜΕΘ -σύμφωνα με την κυβέρνηση- είναι 1.100 ενώ θα έπρεπε στην προ-κορονοϊού εποχή να είναι 2.500 ενώ σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά στοιχεία, σημείωσε πως πρέπει να μιλήσουμε για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταστάσεις για τις οποίες την ευθύνη έπρεπε να πάρει -και δεν πήρε- η κυβέρνηση η οποία κουνούσε το δάχτυλο και ουσιαστικά ενοχοποιούσε τον κόσμο που νόσησε ή θα νοσήσει λέγοντάς του ότι είναι ατομική του ευθύνη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός