Αύξηση κερδών για την εργοδοσία και «καθημερινή κόλαση» για τους εργαζόμενους



Τη στάση της εργοδοσίας της «Γενικής Ταχυδρομικής» που «αντί να προσλάβει προσωπικό, κλείνει καταστήματα και υπηρεσίες», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) που αναδεικνύει την κατάσταση στον κλάδο των Ταχυμεταφορών αυτή την περίοδο.

Όπως αναφέρεται, «η εργοδοσία της «Γενικής Ταχυδρομικής» προκειμένου να μη προσλάβει μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφθεί ο τεράστιος όγκος δουλειάς που έχει προκύψει με αποκορύφωμα το Black Friday, το δεύτερο Lock Down, και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, προτιμά να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τη μεταφορά σε «special» προϊόντα (φάρμακα, ευπαθή προϊόντα κ.ά.). Προτιμούν δηλαδή να σταματάνε προσωρινά παραλαβές ακόμα και σε αντικείμενα πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για το λαό, παρά να καλύψουν τα κενά με εργαζόμενους ώστε να καλύπτουν τέτοιου είδους σοβαρές ανάγκες. Νοικιάζουν ταξί και αξιοποιούν μεταφορικές εταιρείες, δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες. Την ίδια ώρα που το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται, μετά τις χιλιάδες ανέργων που αφήνουν πίσω τους η οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης όλο αυτόν τον καιρό της πανδημίας. Προσλήψεις που έτσι και αλλιώς χρειάζεται να γίνουν».

Το ΣΕΤΤΑ σημειώνει πως «με την ίδια λογική κινείται όλος ο κλάδος των Ταχυμεταφορών, που παρά την αύξηση των κερδών που έχει ανέβει στα ύψη, που με τον κόπο το δικό μας πλουτίζουν οι επιχειρηματίες, εμείς συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά κόλαση, δουλεύοντας ασταμάτητα, σαββατοκύριακα, 10ωρα, εκτεθειμένοι στον ιό, με μισθούς πείνας».

«Θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, θέλουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας ασφαλείς και υγιείς, να γυρνάμε στο σπίτι μας και να περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε σωστά, να μη ζούμε μονίμως στην ανασφάλεια και το φόβο! Αυτή τη ζωή θέλουμε, αυτή μας αξίζει και αυτή διεκδικούμε!», σημειώνει, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, μαζί με το συνδικάτο, να διεκδικήσουν εδώ και τώρα: «Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυξήσεις στους μισθούς μας. Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους. Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους. Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ. Συχνές απολυμάνσεις σε οχήματα και χώρους δουλειάς».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός