Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα σε Συνδικάτα σχετικά με δράσεις τους εν μέσω πανδημίας



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Να παρθεί απόφαση ώστε όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε Συνδικάτα για δραστηριότητες σχετικά με την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της υγείας, των απολύσεων, της ανεργίας, του εισοδήματος να ακυρωθούν απαιτεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ,τονίζοντας πως «η δράση των Σωματείων και των μελών των Διοικητικών τους Συμβουλίων (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και μαζικών φορέων) δεν θα επιτρέψουμε να απαγορευθεί και να φιμωθεί».

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως «τα Συνδικάτα όλο το διάστημα της πανδημίας πραγματοποιούν δραστηριότητες για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της υγείας, των απολύσεων, της ανεργίας, του εισοδήματος κλπ. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να μετακινούνται προς τους χώρους δουλειάς, υπουργεία, Επιθεωρήσεις Εργασίας κλπ., παίρνοντας βέβαια όλα τα μέτρα που προβλέπονται».

Ωστόσο, συμπληρώνει, «αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη Συνδικάτων (πρόεδροι, γενικοί γραμματείς, μέλη ΔΣ) σε όλη τη χώρα έχουν τιμωρηθεί γι’ αυτή τους τη δράση από την κυβέρνηση με πρόστιμα. Ανάμεσα σε αυτά και οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής που τιμωρήθηκαν διότι συμμετείχαν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου».

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και εντάσσεται στη λογική της καταστολής που επιχειρείται να επιβληθεί», αναφέρει καταλήγοντας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός