Πρόσθετες επιδοτήσεις σε εφοπλιστές από το υπουργείο Ναυτιλίας σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, ψηφίζει πρόσθετες επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές υλοποιώντας για άλλη μια φορά τις απαιτήσεις τους», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Συγκεκριμένα, τονίζουν, «στο άρθρο 99 εφαρμόζει κατά γράμμα την απαίτηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), που είχαν αναδείξει σε επιστολή τους στις 12 Νοέμβρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν «καθορισμός των απαραίτητων δρομολογίων μέχρι 31/5/2021 με βάση τα δρομολόγια του 2020 και υπογραφή Συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας για την εκτέλεσή τους»».

Με αυτό το άρθρο, σημειώνουν, «συνεχίζεται η επιδότηση για το σύνολο των γραμμών του ακτοπλοϊκού δικτύου, με μειωμένες οργανικές συνθέσεις, ενώ για άλλη μια φορά τα διαρκώς αυξανόμενα προνόμια των εφοπλιστών και την περίοδο της πανδημίας θα επιβαρύνουν για άλλη μια φορά την εργατική – λαϊκή οικογένεια, μέσα από τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες, υπογραμμίζουν, «η αναφορά στο άρθρο 98, για το ειδικό επίδομα για τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη, όταν δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβρη – Οκτώβρη (!!!) με τραγικά οικονομικά προβλήματα των ναυτεργατών που έχουν ενταχθεί σε κατάσταση αναστολής».

Στο ίδιο άρθρο, επισημαίνουν, «συνεχίζονται οι περιορισμοί στην επιδότηση των ανέργων, ενώ ακόμα και η παρ. 8 που αναφέρει για τρίμηνη επιδότηση σε όσους έχουν 50 μέρες θαλάσσια υπηρεσία στο 2020, αποκλείει τους μακροχρόνια άνεργους καθώς και τους ναυτεργάτες στην ποντοπόρο ναυτιλία, που με τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους και τη μη αντικατάστασή τους έχει προκαλέσει πολύμηνη ανεργία στους αντικαταστάτες τους».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, προσθέτουν, «συνεχίζει να υπηρετεί την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, ενώ αντίθετα και αυτή την περίοδο της νέας έξαρσης του COVID-19 δεν παίρνει κανένα μέτρο:

• Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας τώρα!

• Για προστασία στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και σε άλλους κρίσιμους χώρους.

• Για να μη μείνει κανείς χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

• Για στήριξη των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών, ειδικά τις μέρες των γιορτών».

«Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συσπειρωθούν στα σωματεία, να οργανώσουμε την πάλη μας για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων, να ενισχύσουμε τον αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα, να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στην απειλή του πλειστηριασμού και της διακοπής της ηλεκτροδότησης», καταλήγουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός