Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Για τη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με ΣΕΤΕ και ΣΕΒΟ νέος υπουργός εργασίας ολοκλήρωσε με «επιτυχία» τις συναντήσεις του με τους εργοδοτικούς φορείς ΣΕΤΕ και ΣΕΒ.

Ξενοδόχοι και βιομήχανοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για συνολική ανατροπή στα εργασιακά και πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα εξακολουθήσει με συνέπεια να νομοθετεί όσα οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαιτούν:

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και μετατροπή της σε χρηματιστηριακό ρίσκο και επαγγελματικά ταμεία, συνέχιση των αναστολών των συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας, ενίσχυση της καταστολής των εργατικών αγώνων, χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων.

Τα περί «προστασίας των εργαζομένων» δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν ούτε στο μέλλον. Ανταγωνιστικότητα και αξιοπρεπείς μισθοί δεν πάνε μαζί. Κέρδη και εργατικά δικαιώματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Προστασία των εργαζομένων και καταστολή των κινητοποιήσεων είναι αντίθετες έννοιες.

Το μόνο που ταιριάζει και «κολλάει» σαν μαγνήτης είναι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που αποτελεί στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε ό,τι αφορά τα εκατοντάδες συνδικάτα της χώρας που δίνουν όλες τις μάχες μέχρι σήμερα με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργατικών οικογενειών, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά τον αγώνα να μην περάσουν οι ανατροπές του αιώνα.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731992Συνολικές αναγνώσεις:
  • 211Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337820Συνολικοί επισκέπτες:
  • 146Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ