Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Επιτακτική ανάγκη η πάλη για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας



Στο σκοτάδι βυθίστηκαν την Κυριακή 7-2-2021 το βράδυ πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, λόγω βλάβης στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την πολιτική που ακολουθεί και στο ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ που την υλοποιεί πιστά.

Η μεγάλη έλλειψη εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, η μη απαραίτητη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου έχει ως αποτέλεσμα να συμβαίνουν τέτοιες βλάβες, που είναι δυνατόν πέραν όλων των άλλων συνεπειών, να βάλουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τα δύο ατυχήματα στη Ζάκυνθο που στοίχισαν την ζωή σε δύο συναδέλφους μας.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ‘’δεν φταίει το κακό το ριζικό μας’’ αλλά οι πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων ( ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στήριξαν με συνέπεια την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας με ολέθρια αποτελέσματα. Βεβαίως σ’ αυτή τους την προσπάθεια είχαν συμμάχους την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει τα κενά της έλλειψης προσωπικού προσλαμβάνοντας άγρια εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους με μπλοκάκια που φυσικά είναι ανεκπαίδευτοι και ανειδίκευτοι στο αντικείμενο για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του ΑΔΜΗΕ με μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει μειωθεί κατά 60% ενώ εξ αιτίας και της εισόδου στο δίκτυο ιδιωτών παραγωγών οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατά 60%.

Συνάδελφοι,

Το τελευταίο σοβαρό γεγονός μαζί με όσα έχουν συμβεί προηγούμενα όχι μόνο στον ΑΔΜΗΕ αλλά και στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την πάλη για αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας ενταγμένο μέσα σ’ αυτόν και την ΔΕΗ, με όλες τις δραστηριότητές της σε Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή, να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και επάρκεια της Ηλεκτρικής Ενέργειας καθώς και φτηνή Khw για τον λαό και δικαιώματα για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός