Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Οι διανομείς βρίσκονται 48 ώρες στο έλεος των εργοδοτών και το υπουργείο κάνει «συστάσεις»Επικίνδυνη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Αττικής τη στάση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τους διανομείς, καθώς «αντί το Υπουργείο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων τους. Αντί να απαγορεύσει την διανομή με μηχανάκι σε συνθήκες παγετού, σε συνθήκες που ούτε καν τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, κάνει απλές συστάσεις στους εργοδότες».

Οι διανομείς βρίσκονται 48 ώρες στο έλεος των εργοδοτών και το υπουργείο κάνει πλάτες με «συστάσεις» τονίζει, προσθέτοντας ότι «Κάνει συστάσεις σε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν τηρούν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, που επιβάλλουν στους εργαζόμενους διανομείς να δουλεύουν με ασυντήρητα οχήματα, μεταφέροντας όλο το κόστος σε αυτούς. Το Υπουργείο κάνει συστάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα διανομέων σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτούς που ευθύνονται για το χθεσινό εργατικό ατύχημα διανομέα στο κέντρο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα το πρωί καλούσαν για δουλειά τους διανομείς, απειλώντας τους ότι θα χάσουν το μεροκάματο που είναι τόσο αναγκαίο για να τα βγάλουν πέρα.

Οι συστάσεις που κάνει η κυβέρνηση, στην ουσία ωθούν τους εργοδότες να ενεργήσουν κατά το δοκούν.

Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη για τις θανατηφόρες συνθήκες εργασίας των διανομέων.

Απαιτούμε ακόμα και τώρα, μπροστά στις συνθήκες του παγετού και για τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Για να μην μετρήσουμε ακόμα περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες τώρα να πάρουν μέτρα για τη προστασία και ασφάλεια των διανομέων.

Απαιτούμε:

Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, χωρίς καμία αλλαγή στα μισθολογικά δικαιώματα των διανομέων.
Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας.
Να ενταχτούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν με την ειδικότητα του διανομέα».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731999Συνολικές αναγνώσεις:
  • 3Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337825Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ