Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Απαιτεί από κυβέρνηση και εργοδοσία ασφαλείς συνθήκες εργασίας και μετακίνησηςΝα εξασφαλίσουν οι εργοδότες ασφαλείς συνθήκες για τους εργαζόμενους κατά τη μετακίνηση από και προς τους χώρους εργασίας, αλλά και κατά την εκτέλεση της εργασίας, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους (αποθήκες, εξωτερικές εργασίες κλπ.) απαιτεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Τι κι αν χιονίζει, τι κι αν δεν κινούνται τα περισσότερα ΜΜΜ, τι κι αν οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι; Οι εργοδότες βρήκαν την λύση: «Θα περάσει ο διευθυντής να σε πάρει», «έλα με τα πόδια», «θα σου χρεώσουμε ρεπό ή άδεια», «θα μας χρωστάς τις υπόλοιπες ώρες», είναι μερικά μόνο από όσα ακούμε από χθες, ιδιαίτερα όσοι από εμάς εργαζόμαστε στα supermarkets, όταν ενημερώνουμε τους εργοδότες μας ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση στην εργασία μας λόγω χιονόπτωσης. Τίποτα δεν λογαριάζουν μπροστά στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, μπροστά στα κέρδη τους. Η υγεία, η ασφάλεια μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, ακόμα και σε συνθήκες ψύχους, είναι κενό γράμμα για κυβέρνηση και εργοδοσία. Ανύπαρκτοι έλεγχοι, «κενά» στη νομοθεσία που διέπει τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων είναι αυτά που τρέφουν την εργοδοτική ασυδοσία.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να είναι σε επαφή με το σωματείο τους, να μην βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας. Στις πιέσεις και τις απειλές της εργοδοσίας επικοινωνούμε με το σωματείο μας. Αν δεν μπορούμε να πάμε στην εργασία μας λόγω αδυναμίας μετακίνησης εξαιτίας της χιονόπτωσης δικαιούμαστε κανονικά τις αποδοχές μας για την ημέρα ή τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Κάνουμε καθαρό στην εργοδοσία ότι ούτε ρεπό, ούτε άδεια, ούτε ώρες τους χρωστάμε, δικαιούμαστε ΚΑΝΟΝΙΚΑ το μεροκάματό μας. Απαιτούμε να εξασφαλιστούν από τους εργοδότες ασφαλείς συνθήκες κατά τη μετακίνηση από και προς τους χώρους εργασίας, αλλά και κατά την εκτέλεση της εργασίας μας, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους (αποθήκες, εξωτερικές εργασίες κλπ.). Απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες που μάταια προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε αυτές τις μέρες, να μεριμνήσουν ώστε να διασφαλιστούν τα μεροκάματα, η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων. Όχι με συστάσεις και επικλήσεις στο τι προβλέπεται, αλλά με πραγματικούς και ουσιαστικούς ελέγχους στο τι πραγματικά πράττει η εργοδοσία».

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: Κανένας εργαζόμενος μόνος του
«Σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Κανένας να μην βρεθεί μόνος του απέναντι στην εργοδοσία για να ζητήσει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του, αλλά και τα ρεπό του, τα δεδουλευμένα του, να πληρωθούν οι υπερωρίες του», σημειώνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Να ξέρουν οι εργοδότες μας πως πίσω από κάθε εργαζόμενο βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι, πως η απαίτηση του ενός, είναι απαίτηση όλων», τονίζει, προσθέτοντας:

«Αυτό σημαίνει σωματείο! Εργαζόμενοι οργανωμένοι, αποφασισμένοι να μην χαρίσουν ούτε λεπτό από τη δουλειά τους, να μην θυσιάσουν την υγεία τους και να θησαυρίσουν μια χούφτα μέτοχοι. Γιατί χωρίς εμάς δεν ανοίγει κανένα εμπορικό, δεν λειτουργεί κανένα σούπερ μάρκετ.

Στην ζωή που μας έχουν ετοιμάσει, του 4ωρου, των αναστολών, των απλήρωτων υπερωριών, του φόβου, εμείς να απαντήσουμε: Όλοι στο Σωματείο. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 731988Συνολικές αναγνώσεις:
  • 207Αναγνώσεις σήμερα:
  • 337817Συνολικοί επισκέπτες:
  • 143Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ