Απαιτεί να μη γίνει καμία διανομή για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία



Να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους να εργαστούν σε θερμοκρασίες χιονιά καλεί τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Παράλληλα απαιτεί να απαγορευτεί η διανομή σε μηχανάκι ή πεζό για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία και σε αυτοκίνητα όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ζούμε εδώ και πολύ καιρό την πλήρη εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ξεκούραση, χωρίς άδειες, με αυξημένο τον κίνδυνο σε εργατικά ατυχήματα, με τους χώρους δουλειάς μας να είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για εμάς τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας, αλλά και τους παραλήπτες!

Τις τελευταίες μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εφόσον αυτές τις μέρες επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε ορισμένες περιοχές έχουν πέσει κάτω από το μηδέν και καλούμαστε να δουλέψουμε μέσα στο κρύο, σε συνθήκες ψύχους. Συνθήκες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες (κρύο, παγωμένο – γλιστερό οδόστρωμα) για εμάς που εργαζόμαστε στη διανομή, πολύ περισσότερο με το μηχανάκι (κούριερ, ταχυδρόμοι), αλλά ακόμα και όσοι δουλεύουμε πεζοί, με αυτοκίνητο και σε χώρους δουλειάς που η θέρμανση – κλιματισμός δεν είναι επαρκής.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας. Κανένα δρομολόγιο να μη βγει αυτές τις μέρες!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους εργαζόμενους των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών που εργάζονται στη διανομή να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών τους να εργαστούν σε θερμοκρασίες χιονιά.

Όποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει με το σωματείο του, το ΣΕΤΤΑ. (Τηλ. επικοινωνίας: 6975761980, 6955099113, 6974264094).

Πολλοί από τους εργοδότες είναι αυτοί που προσλαμβάνουν εργαζόμενους στη διανομή να δουλεύουν με τα δικά τους μηχανάκια ή αυτοκίνητα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γλιτώνουν έξοδα και να επιβαρύνουν τον εργαζόμενο! Στους περισσότερους χώρους δουλειάς δεν παρέχονται ούτε ο υποτυπώδης εξοπλισμός για την διασφάλιση του εργαζόμενου (κράνος, αντιανεμικό, επιγονατίδες, αλυσίδες κ.α.)

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων!

Απαιτούμε άμεσα:

Να απαγορευτεί η διανομή σε μηχανάκι – πεζό για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, σε αυτοκίνητα όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.
Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.
Οργανώσου τώρα στο Συνδικάτο σου, το ΣΕΤΤΑ, κατάγγειλε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Μόνο με οργάνωση της πάλης μας για αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος της πάλης μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!

Καμιά υποταγή μπροστά στις ορέξεις των εργοδοτών! Η ζωή μας πάνω απ’όλα!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Nα δουλεύουμε αυστηρά 8ωρο – 5ήμερο. Να σταματήσουν τώρα οι ατελείωτες υπερωρίες.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.
Αυξήσεις στους μισθούς.
Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους.
Ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ.
Συχνές απολυμάνσεις σε οχήματα και χώρους δουλειάς.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για να καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε κλαδική ΣΣΕ».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός