Για τις απειλές της ΣΤΑΣΥ και της Κυβέρνησης



23 Φεβρουαρίου 2021

Αντί να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών απειλούν με διώξεις

Απύθμενο το θράσος της διοίκησης ΣΤΑΣΥ που ζητά από τον πρόεδρο των εργαζομένων να «ανασκευάσει» τις καταγγελίες που εδώ και μήνες έρχονται σωρηδόν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «χρωστά» την ουσιαστική ενίσχυση του στόλου ώστε να μη συνωστίζονται οι επιβάτες, ενώ παραμένουν με ευθύνη της οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα και ανταλλακτικά, θέλουν να «πάρουν και το βόδι».

Ζητούν από τα Συνδικάτα να πάψουν να «ενοχλούν» αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» τα οποία γίνονται λάστιχο, να μην διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή μέσα και προσωπικό προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς της πανδημίας.

Κι επειδή μπορεί να μη φτάνουν οι «παραινέσεις», προειδοποιούν με εξώδικα την δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να βάλουν τα σωματεία στο γύψο. Ζητούν οι μάσκες να γίνουν φίμωτρο.

Αντί να ξοδεύει άσκοπα μελάνι και χαρτί σε εξώδικα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και η κυβέρνηση να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα προληπτικά τεστ μοριακού ελέγχου για όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων και συχνές απολυμάνσεις.

Τα πρόσφατα κρούσματα άλλωστε στο ΜΕΤΡΟ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού οι εργαζόμενοι είναι, όπως και οι επιβάτες, μόνιμα εκτεθειμένοι στην πανδημία, στοιβαγμένοι όλοι σε βαγόνια και σταθμούς, χωρίς συχνή διέλευση συρμών που θα εξασφάλιζε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία.

Γι’ αυτό κυβέρνηση και ΣΤΑΣΥ έκαναν γαργάρα τα αποτελέσματα της αυτοψίας που έκαναν επόπτες Δημόσιας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, τα οποία αποκάλυπταν το μέγεθος της επικινδυνότητας της πολιτικής τους στις δημόσιες μεταφορές. Είναι απαράδεκτη η δήλωση της διοίκησης του ΜΕΤΡΟ ότι : “….Όσον αφορά δε τα καθήκοντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν εκτελεστεί στο ακέραιο…”

Να μην τολμήσουν να πειράξουν τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους που είναι καθήκον τους να διεκδικούν, να καταγγέλλουν και να απαιτούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός