Μέρα δράσης στις 22/4 με συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς



Η αφίσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τις 22/4

Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο.

Στην Αττική θα γίνει συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα.

Την απόφαση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες τη συγκεκριμένη μέρα έχουν πάρει από κοινού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» συμμετέχει με απόφασή του στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση.

Παρεμβάσεις σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων προχωρά σε πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους του κλάδου.

Στην Πάτρα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΣΕΙΥΠ) Αχαΐας διοργανώνει συγκέντρωση στις 18.00 στην Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος.

Στη Χαλκίδα, ηΈνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στα super market και τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης.

Τα αιτήματα
Τα σωματεία διεκδικούν:

Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επίσπευση των εμβολιασμών.
Γιατρός Εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορονοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο. Οχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας.
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το Δώρο Πάσχα.
Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός