ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Τσακίζει τη ζωή των εργατών προς όφελος του κεφαλαίου – Κάλεσμα από τα Σωματεία σε ξεσηκωμό για να αποσυρθεί (VIDEO)



Σε ξεσηκωμό καλούν τους εργαζόμενους, σωματεία, συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, προωθώντας τις ανατροπές του αιώνα.

Κατάργηση του 8ωρου, θεσμοθέτηση 10ωρου, αύξηση υπερωριών με λιγότερο κόστος για τον εργοδότη, απελευθέρωση απολύσεων, φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τηλεργασία, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους εκτός εμπορίου, κατάργηση του ΣΕΠΕ, είναι μερικές από τις ανατροπές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αποτελούν πάγιες απαιτήσεις του εδώ και χρόνια για την αύξηση της κερδοφορίας του, για το φτήνεμα ακόμα περισσότερο της τιμής της εργατικής δύναμης, για την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με λιγότερο κόστος για τους εργοδότες και απλήρωτη δουλειά.

Οι ευθύνες αφορούν την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα αλλά και όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα και βήμα – βήμα, καταργούσαν τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με διάφορους νόμους, από τη δεκαετία του ’90, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Τα παραδείγματα πολλά: Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που η σημερινή κυβέρνηση την επεκτείνει σε δεκάδες κλάδους και η προηγούμενη είχε νομοθετήσει την κατάργησή της για 32 Κυριακές στο εμπόριο. Η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, του 8ωρου που η σημερινή κυβέρνηση το επεκτείνει στο 10ωρο κι ακόμα παραπάνω και η προηγούμενη επέβαλλε το 12ωρο στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που η σημερινή κυβέρνηση την επιτρέπει σε ατομική βάση και η προηγούμενη την είχε περάσει μέσω των συλλογικών συμβάσεων.

Εγκληματικές και οι ευθύνες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που βάζει πλάτη και σε αυτό το αντεργατικό τερατούργημα, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, στο όνομα της αύξησης της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας.

Στην κάμερα του «portal 902.gr» μίλησαν εκπρόσωποι εργαζομένων από διάφορους κλάδους που χτυπιούνται από τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις, μεταφέροντας και την εμπειρία του διαστήματος της πανδημίας, που αξιοποίησαν κυβέρνηση και εργοδοσία για να εφαρμόσουν μία σειρά αντεργατικά μέτρα και τώρα με το νσχ έρχονται να τα νομιμοποιήσουν.

Καταρρίπτουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «ελεύθερης επιλογής» και «προστασίας» των εργαζομένων από την εργοδοτική ασυδοσία και καλούν σε μαζική, οργανωμένη, αποφασιστική απάντηση στο νέο χτύπημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αιματηρούς ταξικούς αγώνες, αρχής γενομένης το 1886 στην Πρωτομαγιά του Σικάγο.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι:

Βάλσαμος Συρίγος – ΓΓ Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Αλέκος Περράκης – Πρ. Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και μέλος ΕΓ ΠΑΜΕ

Νίκος Παπαγεωργίου – μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία – Επισιτισμό – τουρισμό και μέλος ΕΓ ΠΑΜΕ

Αλεξάνδρα Καπαρού – Πρόεδρος Ενωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

Ντίνα Γκογκάκη – Πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Παναγιώτης Κατάρας – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός