Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «e-food»



Στο πλευρό των εργαζομένων της «e-food» οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας, με τον οποίο επιδιώκει να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε «συνεργάτες», βρίσκονται εργατικά σωματεία.

«Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών έχουμε πείρα στο τι σημαίνουν εντατικοποίηση, εργοδοτική τρομοκρατία, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά με το κομμάτι. Ο κλάδος μας κατακλύζεται χρόνια τώρα από εργαζόμενους ενοικιαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία με μηνιαίες ακόμα και λίγων ημερών συμβάσεις, που μας στερούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, που μας έχουν μόνιμα στην αβεβαιότητα στο αν τον επόμενο μήνα θα μας έρθει sms που να λέει αν θα μας ανανεώθηκε η σύμβαση» και επισημαίνει ότι «ο αγώνας των εργαζομένων της “e-food” μας αφορά όλους. Αν σήμερα περάσουν αυτές οι σχέσεις εργασίας, αύριο θα είναι και η σειρά του κλάδου μας» σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

«Η άμεση απάντηση των εργαζομένων της «e-food» στο delivery, οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει σε μια σειρά από πόλεις, δείχνουν τον δρόμο» τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής και προσθέτει: «Η μάχη που δίνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά μας δεν γίνεται με ένα click στον υπολογιστή ή μια κακή αξιολόγηση στο play store. Η μάχη αυτή απαιτεί οργάνωση στα Συνδικάτα μας. Η απεργία, η δράση, η συσπείρωση στα Συνδικάτα μας με κατεύθυνση που θίγει την κερδοφορία των εργοδοτών είναι αυτό που πραγματικά πονάει την «Ε-Food» και τον κάθε εργοδότη. Δεν χαραμιζόμαστε σε ανώδυνα για τις επιχειρήσεις click. Βαδίζουμε στον δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με όλα αυτά που θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω».

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών για το ποιος θα αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα εκατομμύρια που «παίζονται» στον χώρο των διανομών φέρνει την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς την «e-food» και την κάθε μεγαλοεργοδοσία πως ό,τι εργαλείο και να επιστρατεύσουν, «φίλους και εχθρούς», ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να διαρρήξουν τη σχέση των Σωματείων με τους εργαζόμενους» επισημαίνει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Θεσσαλονίκης.

«Να πώς εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη στην πράξη και να γιατί είναι αναγκαίο από κοινού να παλέψουμε για την πλήρη κατάργησή του», σημειώνει το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «e-food».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός