Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Μαζική πανεργατική αλληλεγγύη στην απεργία των οικοδόμων στις 4 Νοέμβρη«Την αλληλεγγύη και στήριξη του ταξικού κινήματος στη μεγάλη και μαχητική πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων να προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία στις 4 Νοέμβρη για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογική Σύμβαση, στήριξη των ανέργων του κλάδου», εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο στις Κατασκευές να πάρει μέρος στον αγώνα για τη ζωή τη δικιά του και της οικογένειάς του. Κάθε γιαπί να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα, κέντρο συλλογικής συζήτησης, οργάνωσης και προετοιμασίας της απεργίας.

Τόσα χρόνια εργοδότες και κυβερνήσεις επικαλούνταν χίλιες δικαιολογίες, εμπόδια, δυσκολίες για να μη δώσουν αυξήσεις. Για χρόνια έλεγαν ότι «τώρα έχουμε κρίση, περιμένετε την ανάπτυξη». Σήμερα που ο κλάδος της Οικοδομής ζει περίοδο «ανάπτυξης», με τεράστια κέρδη για τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, θέλουν τους οικοδόμους να δουλεύουν με κίνδυνο ζωής, με νεκρούς και σακατεμένους, για μεροκάματα πείνας, εφτά μέρες τη βδομάδα, ήλιο με ήλιο.

Και ενώ οι πρόσφατες πλημμύρες, οι καταστροφές σπιτιών και δημόσιων κτιρίων από τους σεισμούς, τα σχολεία-πισίνες και οι δρόμοι-ποτάμια αποκάλυψαν για ακόμη μια φορά τις τεράστιες ανάγκες για κατασκευαστικά έργα, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικής θωράκισης, χιλιάδες είναι οι οικοδόμοι που βρίσκονται στην ανεργία.

Κανένας οικοδόμος δεν πρέπει να ανεχτεί την κοροϊδία, τις υπεκφυγές, αυταπάτες και προσδοκίες ότι κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία θα μας χαρίσουν αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα μας. Αυτοί θέλουν να μας στείλουν στο Μεσαίωνα!

Η νίκη των εργαζομένων της E-FOOD έδειξε την τεράστια δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης. Τώρα, ξανά, πιο δυνατά, Όλοι στην Απεργία!

Ο αγώνας των οικοδόμων και των εργαζομένων στις Κατασκευές αφορά όλη την εργατική τάξη. Η νίκη του αγώνα τους θα αποτελέσει θετικό προηγούμενο για όλους τους κλάδους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα ακόμη χαστούκι στο νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη,

Μαζικά και πολύμορφα όλα τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πανοικοδομική απεργία στις 4 Νοέμβρη.

Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για:

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.
Κατώτερο μεροκάματο: Εργάτη 50 ευρώ – βοηθού 53 ευρώ – τεχνίτη 56 ευρώ, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).

Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.
Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους και εργαζόμενους στις Κατασκευές.

«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 806887Συνολικές αναγνώσεις:
  • 87Αναγνώσεις σήμερα:
  • 374193Συνολικοί επισκέπτες:
  • 66Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ