Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου ΜπογιόπουλουΤην απαράδεκτη αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) που εκδικάζεται στις 21 Οκτώβρη καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Απαιτεί την ανάκληση της δίωξης και να μπει τέλος στις «εκδηλώσεις» μίσους της ΕΑΑΣ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η ΕΑΑΣ είναι μια οργάνωση που «φιλοξενεί» στις εκδηλώσεις της τους απόγονους των φασιστών, με «gueststar» τους εκπροσώπους των καταδικασμένων, ναζιστών, εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Αυτή η οργάνωση προχώρησε σε αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου όταν αυτός αναφέρθηκε τον Αύγουστο του 2020, στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο – Βίτσι. Η αγωγή κατατέθηκε με την κατηγορία της συκοφαντίας και η Ένωση αξιώνει από το δημοσιογράφο την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκισή του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Η συγκεκριμένη ένωση με τις εκδηλώσεις και τη φρασεολογία της καλλιεργεί τον αντικομμουνισμό και θέλει να «δικαιώσει» τις χιλιάδες διώξεις, εξορίες, βασανιστήρια και εκτελέσεις αγωνιστών εργατών, συνδικαλιστών, αντιστασιακών που συμμετείχαν στον αγώνα και οργάνωσαν την πάλη ενάντια στον φασισμό.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό, γεννά μεγάλα ερωτήματα για την κάλυψη των κυβερνήσεων προς ομάδες και οργανώσεις με τέτοιον ρόλο και δράση. Ειδικότερα που η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτρέπουν να προχωρήσει η αγωγή από έναν φορέα που η ίδια εποπτεύει.

Και όλα αυτά ενώ βλέπουμε την επανεμφάνιση φασιστικών πυρήνων με εγκληματική δράση και σχέδια για αποφυλάκιση των ναζιστών – δολοφόνων.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου καθώς και να μπει τέλος στις «εκδηλώσεις» μίσους της ΕΑΑΣ».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 806884Συνολικές αναγνώσεις:
  • 84Αναγνώσεις σήμερα:
  • 374190Συνολικοί επισκέπτες:
  • 63Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ