ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών



21-10-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών

Πριν από λίγο διάστημα εργαζόμενος οδηγός της ΚΤΕΛ Σερρών που εργάζονταν σε γραμμές του ΟΑΣΘ παραιτήθηκε επειδή η ΚΤΕΛ Σερρών ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται.

Συγκεκριμένα η εταιρία -όπως και τα άλλα ΚΤΕΛ που εκτελούν μεταφορικό έργο στις γραμμές του ΟΑΣΘ- ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων της κάθε 6 μήνες.
Πρόσφατα η ΚΤΕΛ Σερρών ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ότι όσοι δεν θα εμβολιστούν δεν θα τους ανανεωθεί η σύμβαση.
Έτσι σε όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι η ανανέωση της σύμβασης ήταν 2μηνη με την προϋπόθεση ότι μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο θα έπρεπε να εμβολιαστούν.
Ο εργαζόμενος οδηγός αρνήθηκε να εμβολιαστεί και προτίμησε να παραιτηθεί ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλες δυο περιπτώσεις όπως η δική του.

Δυστυχώς το ποσοστό των εμβολιασμένων στη Β. Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στη χώρα και αυτό έχει αντίκτυπο στο σύστημα υγείας αφού η πίεση αυξάνεται και οι ΜΕΘ γεμίζουν.
Από την άλλη αυτό δε σημαίνει ότι ο κάθε εργοδότης μπορεί με το στανιό να επιβάλει με το έτσι θέλω την όποια απόφαση του.
Τυχών έλλειψη πληροφόρησης αλλά ακόμα και αναχρονιστικές αντιλήψεις –αν υπάρχουν- δεν αντιμετωπίζονται με την επιβολή αλλά με συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων, επιστημονική τεκμηρίωση και αποδείξεις για την προστασία της υγείας και την ωφέλεια των εμβολίων.

Οι συγκοινωνιακοί φορείς δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των εργασιακών χώρων όπου ο εμβολισμός είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους και άρα τέτοιες εκβιαστικές μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες, παράνομες και καταχρηστικές.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός