ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΗΣ COSCO: Στιγμιότυπα από τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση της Τετάρτης (VIDEO)



Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την μεγάλη διαδήλωση των απεργών της COSCO που ταρακούνησε απ’ άκρη σ’ άκρη το κέντρο του Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στην οποία οι απεργοί της COSCO κατέφτασαν με μηχανοκίνητη πορεία, αφού είχαν περάσει από Κερατσίνι, Δραπετσώνα, από το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και τους γύρω δρόμους, κέντρο, Πασαλιμάνι. Ακολούθησε μαχητική πορεία στα κεντρικά γραφεία της COSCO, στην παγόδα του ΟΛΠ στην Ακτή Ξαβέρη του Πειραιά στην οποία προπορεύονταν οι εργαζόμενοι της COSCO με τα μηχανάκια τους και ακολουθούσαν εργατικά Σωματεία και φορείς του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι, αν και είχαν ενημερώσει ότι θέλουν συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, όταν έφτασαν στο κτίριο των γραφείων της COSCO βρήκαν τις σιδερόφραχτες πύλες κλεισμένες και ασφαλισμένες. Η εικόνα αυτή δεν κατάφερε να εμποδίσει την αποφασιστικότητα τους και με το σύνθημα «Όχι άλλο αίμα εργατών στον βωμό του κέρδους των εφοπλιστών» να αντηχεί, ένα μέρος της σιδερένιας πύλης ξηλώθηκε, και οι απεργοί βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Σε συνάντηση με την εργοδοσία, αυτή αρνήθηκε εκ νέου την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός