Κατάθεση στεφάνων από την ΠΣΟ και το ΠΑΜΕ



Αγωνιστικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα κυριάρχησαν στην κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων και Συνταξιούχων, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, η ΟΒΣΑ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

«Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε πολύ δυνατά όταν οι αντιπροσωπείες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, κατέθεσαν στεφάνια.

Τα συνδικάτα εργαζόμενων έφτασαν στο Πολυτεχνείο με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κάνιγγος, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας προς το Πολυτεχνείο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός